Belföld

SunSource.net: 8 millió sor ingyenes, nyílt forráskód – A fejlesztők 15, a Sunnal kapcsolatos nyílt forráskódú projekt adataihoz férhetnek kényelmesen hozzá

A Sun Microsystems útjára indította a SunSource.net nevű új, a Sun ingyenes és nyílt forráskódú projektjeivel kapcsolatos információt tároló fejlesztői webportált, amelynek célja, hogy a Sun-on belüli és kívüli fejlesztőket összegyűjtse és lehetővé tegye a nyíltkódú fejlesztéssel kapcsolatos információcserét.

A Sun Microsystems útjára indította a SunSource.net nevű új, a Sun ingyenes és nyílt forráskódú projektjeivel kapcsolatos információt tároló fejlesztői webportált, amelynek célja, hogy a Sun-on belüli és kívüli fejlesztőket összegyűjtse és lehetővé tegye a nyíltkódú fejlesztéssel kapcsolatos információcserét. A SunSource.net újabb példája annak, hogy a Sun elkötelezte magát a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztése mellett. Újabb eszköz a nyíltkódú fejlesztők számára, hogy részt vegyenek a Sunnal közös fejlesztési munkákban – többek között öt, a Sun által szponzorált projektben, amelyek összesen több mint 8 millió sornyi forráskódot jelentenek, valamint tíz további projektben, amelyekben a Sun is részt vesz.

A Sun az elmúlt két évben komoly elkötelezettséget mutatott fel a nyílt forráskódú szoftverfejlesztés terén. Övé az eddigi legnagyobb hozzájárulás az OpenOffice.org – a StarOffice™ forráskódját tároló webhely – keretében. A nyílt forráskódú fejlesztés előnyei világosan kimutathatók és jól ismertek a közösségen belül – közös, elosztott fejlesztés, hibakeresés és terméktámogatás, s ami a legfontosabb, komoly alternatívát kínál más gyártó termékeivel vagy monopóliumával szemben.

A SunSource.net egy helyen tartalmaz minden szükséges információt a fejlesztők számára: linkek mutatnak a Sun összes ingyenes és nyílt kódú projektjére.

A SunSource.net infrastruktúráját a CollabNet biztosítja. A CollabNet SourceCast platform egy olyan átfogó, webes fejlesztői környezet, amely lehetővé teszi, hogy földrajzilag elszeparált fejlesztői csoportok együttműködhessenek szoftverprojektekben.
A SunSource.net-ről további információ a http://www.sunsource.net címen található.

A Sun Microsystemsről
1982-es születése óta egyazon jövőkép – “A hálózat maga a számítógép™” – hajtotta előre a Sun Microsystemst (NASDAQ: SUNW) jelenlegi pozíciójáig, a nagyvállalati hardverek, szoftverek, valamint a világhálót működtető szolgáltatások vezető szállítójává, amelyek segítségével a vállalatok üzleti tevékenységüket az n-edik hatványra emelhetik. A 19,2 milliárd dolláros éves bevételt elért Sun több, mint 170 országban megtalálható, nemkülönben a World Wide Weben a http://www.sun.com címen.

# # #

A Sun, a Sun Microsystems, a Sun logo, a Java, a Solaris, a StarOffice, a Java Reliable Multicast Service, a NetBeans, a Java Community Process, a JavaServer Pages PicoJava, a J2EE, a J2SE, a Jiro, a Forte, valamint az “A hálózat a számítógép” mondat a Sun Microsystems, Inc. védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban. A UNIX bejegyzett védjegy az Egyesült Államokban és más országokban, használatának joga kizárólag az X/Open Company Ltd-től vásárolható. A Mozilla a Netscape Communications Corp. védjegye vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és más országokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik