Belföld

20 milliós Centenáriumi nyereményakció a Richter Gedeon Rt. jóvoltából

Idén ünnepli fennállásának 100 évfordulóját a Richter Gedeon Rt.

A 100 éves gyógyszergyár nyereményakciót hirdetett ezen alkalomból orvos és gyógyszerész partnerei körében, megköszönve ezáltal támogatásukat, mely lehetővé teszi, hogy a Társaság igen jelentős szerepet játszik a magyar lakosság gyógyszer-alapellátásának biztosításában.

A centenáriumi esemény sorozat keretében 2001. május 26-án este a Nemzeti Galériában megrendezett centenáriumi fogadáson 70 darab festményt sorsolt és osztott ki a társaság az országos nyereményakcióban részt vett 8500 orvos és gyógyszerész között, összesen 20 millió Ft értékben.

A nyeremények között szerepel öt darab egyenként egy millió Ft értékű Rippl-Rónai József festmény, 15 darab egyenként fél millió Ft értékű Rippl-Rónai József-, báró Mednyánszky László-, Gulácsy Lajos és Czóbel Béla festmény, valamint 50 darab 100 ezer Ft értékű Mednyánszky László és Vaszary János grafika.

Kieselbach információ:

A Kieselbach Galéria mindent megtett azért, hogy az ünnepélyes alkalomhoz méltó, kivételes műalkotásokat válogasson össze. A kihívásnak nem volt nehéz eleget tenni, hiszen az aukciósház egyébként is az 1850 és 1950 közötti klasszikus magyar festők alkotásaira fekteti a hangsúlyt, mégis, egészen különleges kollekciót sikerült létrehozni, amelyben a magyar képzőművészet legnagyobbjainak munkái szerepelnek: Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Gulácsy Lajos, Vaszary János és Czóbel Béla művei.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik