Belföld

A CV Online elindította online interjú szolgáltatását

Új elemmel gazdagodott a CV Online (www.cvonline.hu) Internetes karrierpiaci szolgáltatásainak köre: a Közép-Kelet-Európa vezető online állásfórumát használó munkaadók számára ezentúl lehetővé válik a CV Online weboldalán keresztül pozíciókat megpályázó álláskeresők előzetes szűrése - az Interneten keresztül.

Az online interjú tulajdonképpen a munkaerő-felvételi folyamat egy következő fejlettségi szintjét képviseli a toborzási tevékenységüket az Internet segítségével (is) folytató cégek, szervezetek – illetve a velük kapcsolatba kerülő munkavállalók – számára. A szolgáltatás révén a munkaadóknak módjukban áll a jelölteknek különféle, képességeikre, készségeikre vagy más, munkaerő-piaci szempontból lényeges részletekre vonatkozó kérdéseket feltenni. A kapott válaszok ezután értékelhetők/pontozhatók, a jelöltek pedig az adott pozíciónak való megfelelés szerint rangsorolhatók, miáltal a kiválasztási folyamat lényegesen gyorsabbá és kényelmesebbé válik. A vállalatok egyaránt használhatják a CV Online által összeállított kompetencia-alapú interjúkérdéseket és saját ötleteiket.

“Az online interjú egy olyan Internetes alkalmazás, melynek révén a vállalatok időt és pénzt megtakarítva választhatják ki azokat a megfelelő jelölteket, akikkel azután személyesen is találkozni kívánnak. A feltett kérdésekre adott válaszok, tehát az eredmény alapján biztosítható, hogy a toborzást végző HR munkatárs vagy az adott területért felelős vezető valóban csak azokkal a pályázókkal találkozzon, akik ténylegesen megfelelhetnek a pozíció támasztotta követelményeknek. A döntést ebben az esetben a szimpla önéletrajznál jóval bővebb információt hordozó, a szaktudásra, képességekre és készségekre egyaránt kiterjedő eredmények segítik.” – vázolta az új szolgáltatás lényegét Jüri Kaljundi, a CV Online csoport üzletfejlesztésért felelős elnökhelyettese. – “Az online karrierpiaci szolgáltatások területe igen gyors fejlődést mutat, a CV Online pedig mindig is élenjárt olyan technikai megoldások kifejlesztésében, melyek révén a folyamat még hatékonyabbá és felhasználó-barátabbá tehető mind a pályázók, mind pedig a cégek számára.”

A CV Online (www.cveurope.com) Közép-Kelet-Európa vezető integrált karrierpiaci szolgáltatója, mely Magyarország mellett még 7 országban rendelkezik irodákkal. A Társaság jó nevű amerikai és nyugat-európai befektetők bizalmát élvezi. A CV Online szolgáltatási palettája az online álláshirdetési szolgáltatásoktól a munkaerő-felvételi folyamatot segítő Internetes technológiai megoldásokon keresztül egészen a “klasszikus” teljes körű személyzeti tanácsadási szolgáltatásokig terjed. A CV Online csoport jelenleg mintegy 166.000 regisztrált álláskeresővel és 12.000 vállalati ügyféllel rendelkezik.

További információ:

Jüri Kaljundi
VP Business Development, CV Online
E-mail: jk@cveurope.com
Tel.: +372 6566514
GSM: +372 5015252
www.cveurope.com

Antal László
Partner, CV Online Hungary
E-mail: laszlo.antal@cvonline.hu
Tel.: +361 4784040
www.cvonline.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik