Belföld

Magyar-marokkói gazdasági törekvések

24.hu
24.hu

2001. 05. 18. 12:42

(FN, MTI-Eco) A kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről és szabadkereskedelmi megállapodás előkészítéséről tárgyalt Rabatban Abderrahim Juszufi marokkói miniszterelnökkel Áder János , az Országgyûlés elnöke . Közel egyórás csütörtöki találkozójukon nyugtázták, hogy a végéhez közeledik a marokkói fél által kezdeményezett szabadkereskedelmi megállapodás előkészítése. Felvetődött a mezőgazdasági együttműködési megállapodás kibővítése, amire jó lehetőséget kínál, hogy a közeli hónapokban Magyarországra látogat a marokkói agrárminiszter. Ugyancsak lehetőség kínálkozik az együttműködésre az öntözéses gazdálkodás fejlesztése tekintetében. Magyar vízügyi szakemberek dolgoztak már a rendkívül száraz éghajlata miatt egyre nagyobb területeket öntözés alá vonó Marokkóban, és jó hírnevük van. Mint Áder János elmondta, marokkói tárgyalópartnerei jó véleménnyel voltak Magyarország gazdasági teljesítményéről, majd hozzátette: "nagyon szívélyes, mondhatnám azt is, hogy baráti eszmecserét sikerült folytatnunk a miniszterelnök úrral is".
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.