Belföld

Windows XP: kezdődik a visszaszámlálás

Redmond - 2001. május 10. A Windows XP megjelenésének dátuma: 2001. október 25. - jelentette be a Microsoft Corporation.

A Windows 95 megjelenésekor zajlott marketing kampány kétszerese várható a szoftvergyártó cég legújabb operációs rendszerének piaci bevezetésekor.
A termék két kiadásban jelenik majd meg: otthoni felhasználásra a Microsoft a Windows XP Home Edition-t, bármilyen nagyságú vállalati környezetbe kliens oldalra a Windows XP Professional Edition-t ajánlja.

Az IDC szerint a kereskedelmi forgalomba kerülés után egy éven belül mind az otthoni, mind a vállalati környezetbe szánt operációs rendszerekbő jóval többet fognak értékesíteni, mint amennyit eladtak a korábbi kiadású termékekből a bevezetést követő egy éven belül. “Ez lesz minden idők leggyorsabban bevezetett Windows-a! – mondta Al Gillen, az IDC elemzője.

Az IT iparág több nagyágyúja, mint pl. a Compaq Computers, az Itel és az Adobe lelkesen támogatja az új operációs rendszert, mely új fejezetet nyit az ember és a számítógép kapcsolatában.
A Windows XP megbízhatóságát a Windows 2000 kódra történt továbbfejlesztések garantálják. Az új operációs rendszer sokkal feladatcentrikusabb lesz. Egyszerűbb és letisztultabb felhasználói felülettel rendelkezik, s tág teret ad az egyéni kreativitásnak, miközben fejlettebb kommunikációt tesz lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik