Belföld

Microsoft Operation Manager

A Microsoft Las Vegasban bejelentette, hogy a jövő hónapban gyártásra bocsátja Microsoft Operation Manager 2000 elnevezésű termékét.

MOM 2000 széleskörű megoldást nyújt a Windows 2000 alapú szerverek, valamint a Microsoft .NET Enterprise szerverek, így többek között az Exchange 2000 Server és a Microsoft SQL Server 2000 központosított esemény és teljesítmény felügyeletére.

A MOM 2000 felhasználói az alábbi előnyöket élvezhetik:

A teljes esemény- és teljesítmény-felügyelet egy egyszerű és könnyen használható felügyeleti konzol segítségével megvalósítható. Ez kategorizálja és fontosssági sorrendbe állítja az eseményeket, így a felhasználók teljes képet nyerhetnek Windows 2000-es környezetükről, beleértve az Active Directory szolgáltatáson, az IIS-en, Exchange és SQL szervereken található információkat.A nagyvállalati környezetek számára nélkülözhetetlen elosztott esetménykezelést is biztosítja a MOM 2000, ezáltal kritikus helyzetben a vállalat IT szakembereinek kevesebb időbe telik a problémaforrás felkutatása, ill. a megfelelő intézkedések meghozatala.

A felügyeleti csomagok a Windows- és Microsoft-alapú alkalmazások eseményeire és teljesítményeire vonatkozó adatgyűjtésre használhatók. Ezek a csomagok a termékkel együtt elérhetők. A független szoftverfejlesztők által fejlesztett csomagok széleskörű és automatikusan működő tudással vannak felruházva. A rendszer és alkalmazás eseményekkel kapcsolatban, szükség esetén megoldási javaslatokat is tartalmaznak. E”konzerv”, beépített alaptudás révén a MOM 2000 bevezetése és rendszerbeállítása könnyű, s más felügyeleti rendszerekhez képest jóval gyorsabban megtérül a termék ára.

A MOM 2000 skálázható megoldásokat nyújt a növekvő vállalati igényeknek megfelelően; információkat, melyeket könnyedén lehet a vállalat megváltozó igényeihez szabni, valamint olyan skálázható architektúrát, mely néhány szervertől akár több ezer kiszolgáló menedzselésére is képes.

Azok a nagyvállalatok és adattárház felhsználók, melyek bétafázisban tesztelték a MOM 2000-et, nagyra értékelték a rendszer rendelkezésre állásának növekedését, a rendszer tervezés és elemzés támogatását, valamint azt, hogy jelentősen lerövidíti az egyes rendszerek és alkalmazások felügyeletére fordítandó időt.

A MOM 2000 mind a Microsoft, mind pedig független szoftverfejlesztők által gyártott felügyeleti termékek kiegészítőjeként kerül a piacra. A MOM 2000 a Microsoft Systems Management Server, változás és konfiguráció kezelő rendszer és a Microsoft Application Center 2000, a web-alapú alkalmazások felügyeleti megoldásának kiváló kiegészítője. E két termékkel együtt a MOM 2000 teljes körű felügyeleti megoldást kínál minden közepes- és nagyvállalat számára.

A MOM 2000 azon tulajdonsága, hogy képes együttműködni, ill. integrálódni nem Windowsos platformokkal és alkalmazásokkal, a függyetlen szoftverfejlesztők számára teret nyit a további fejlesztések számára. A MOM 2000 együttműködve a NetIQ XMPs-sel (Extended Management Packs) Windows-alapú heterogén felügyeleti környezetet biztosít pl. Oracle alkalmazások és Sun vagy Novell platformok számára is.

A MOM 2000 nyártól lesz kapható a Microsoft viszonteladóinál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik