Belföld

A legnagyobb magyarországi Phare szerződéskötő web site-ja

A Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység (KPSZE, angolul CFCU) bemutatta a www.cfcu.hu címen található honlapját, ahol magyar és angol nyelven olvashatók Phare pályázati kiírások.

A legnagyobb magyarországi Phare szerződéskötő web site-ja
Magyarul, on-line olvashatók a CFCU Phare-pályázati kiírásai.

A Magyar Államkincstár Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egysége (KPSZE, angolul Central Finance and Contracts Unit, rövidítése CFCU) bemutatta a http://www.cfcu.hu címen található internetes web oldalait, ahol magyar és angol nyelven olvashatók az Európai Unió Phare programjával kapcsolatos információk. A site új, csak itt olvasható hasznos útmutatókkal segíti a Phare-pályázatok elkészítését.

“Nagyon fontos, hogy az érdeklődők az internet kínálta gyors és folyamatos hozzáférést kihasználva magyar nyelven is tájékozódhassanak az őket érintő Phare-programok állásáról” – mondta Rózsa Judit, a CFCU igazgatója. – “Az internetes tájékoztatás közvetlenebb kapcsolatot tesz lehetővé – ha valaki gyakran ellátogat a várható vagy a kiírt tendereket megjelenítő oldalainkra, biztosan nem marad le az őt érdeklő pályázatunkról.”

“A CFCU web oldalainak elsőrendű újdonsága, hogy magyar nyelven kínál olyan információkat, melyek korábban csak az EU hivatalos nyelvein voltak elérhetők” – hangsúlyozta Rózsa Judit. – “A szakmai közönség tájékoztatása mellett az is célunk, hogy a Phare-programot jobban megismertessük az érdeklődőkkel, éreztessük velük, hogy ezek a programok róluk szólnak, közvetlenül vagy közvetve az ő érdekeiket szolgálják.”

A CFCU web oldalain az egyes Phare-pályázatok és a Phare iránt általánosságban érdeklődők egyaránt találnak hasznos információkat. A CFCU történetének, felépítésének bemutatása mellett részletesebb leírás olvasható a CFCU által kezelt projektekről, korábbi sikeres programokról. A site-on a Phare-ral és más előcsatlakozási alapokkal (SAPARD, ISPA) kapcsolatos újságcikkek is találhatók. A Phare-program keretében kiírt pályázatokra való jelentkezést a CFCU munkatársai által, a korábbi pályázatok során szerzett tapasztalatok alapján összeállított tájékoztató dokumentumok segítik.

“Az elmúlt két évben a pályázókkal való együttműködés számtalan alkalommal vetett fel olyan problémákat, amelyek elkerülhetők lettek volna, ha rendelkezésre áll olyan tájékoztató anyag, amely a pályázati eljárásban használt meglehetősen szakmai nyelvet érthetőbbé teszi. Az általunk összeállított anyagot most bárki megtekintheti és letöltheti a honlapunkról.”

A CFCU-ról:

Az 1999 márciusa óta működő CFCU tárcaközi végrehajtó testületként a Phare-program pénzügyi adminisztrációját, könyvelését és kifizetéseit intézi az 1998 utáni intézményfejlesztési projektek (ebben twinning), illetve egyes beruházási támogatást nyújtó Phare-programok esetében. A CFCU foglalkozik a pályázatokkal, a szerződéskötéssel, a minisztériumok és a végrehajtó ügynökségek nevében történő kifizetésekkel, valamint felelős a projektek előkészítéséért és technikai megvalósításának irányításáért. A CFCU jelenleg 20 különböző Phare-program több mint 750 szerződésének pénzügyi lebonyolításáért felelős. A 2000. év folyamán a CFCU közel 1 200 számlát fizetett ki, összesen 28,1 millió euró értékben.

További információ:

Rózsa Judit
igazgató, CFCU
tel: 327-3560, 327-3652
fax: 327-3572, 327-3573
e-mail: knemeth.cfcu@allamkincstar.hu
internet: http://www.cfcu.hu

Molnár Simon
GJW Kft.
tel: 212-4820
e-mail: simon@gjw.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik