Belföld

Fogyasztóvédelmi bírságok

24.hu
24.hu

2001. 05. 11. 08:50

(FN, VG) A kiskereskedelmi üzletek többségében nem tartják be a villamossági termékek forgalmazási követelményeiről szóló előírásokat - derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség legutóbbi ellenőrzéséből. Emiatt közel hárommillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki. A főfelügyelőség országszerte összesen 413 kiskereskedelmi és 17 nagykereskedelmi egységnél ellenőrizte a mosó- és szárítógépek forgalmazási feltételeit. A szabálytalanságok miatt több mint 2,8 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki, feltételhez kötő határozatot pedig 46 millió forint értékű árunál hoztak. A vizsgálat eredménye vegyes képet mutatott. A legtöbb intézkedést az energiahatékonysági címke hiánya, illetve szabálytalan elhelyezése miatt kellett tenni. Sok esetben tapasztalták a magyar nyelvű tájékoztatók jogszabályok által előírt tartalmi követelményeinek hiányát is. Folytatás a Világgazdaságban >>
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.