Belföld

Felsővezetői kinevezések a Compaq EMEA régiójában

Rob Walkert elnökhelyettessé és vezérigazgatóvá, Werner Koepft pedig az igazgatótanács elnökévé nevezték ki

A különféle technológiai és számítástechnikai megoldások vezető nemzetközi szállítójaként ismert Compaq Computer Corporation közgyűlése a mai napon a 49 éves Rob Walkert nevezte ki az Európa, Közel-Kelet és Afrika országait tömörítő EMEA régió elnökhelyettesévé és vezérigazgatójává. Walker ezt megelőzően az EMEA régió elnökhelyetteseként és üzemeltetési vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett. Azonnali hatályú hivatalba lépését követően az ő feladata lesz a Compaq stratégiai fejlődésének, növekedésének és nyereségességének biztosítása a régió valamennyi országában. Új pozíciójában Peter Blackmore felé tartozik beszámolási kötelezettséggel, aki a vállalat houstoni központjából, elnökhelyettesként irányítja a nemzetközi szintű értékesítési és szolgáltatási tevékenységet.
A Compaq azt is bejelentette, hogy a jövőben az 59 éves Werner Koepf lesz az EMEA régió igazgatótanácsának elnöke. E szerepében Koepf irányítja majd a Compaq zürichi központja, a Compaq Computer International GmbH felállítását, és a Compaq hivatalos képviselőjeként ő felel az európai országok kormányaival és érdekképviseleti szerveivel fenntartott kapcsolatok ápolásáért.
“A ma bejelentett felsővezetői kinevezések jól mutatják, milyen eredményesen erősítjük csapatunkat és munkálkodunk vállalatunk globális növekedésén” – nyilatkozta Peter Blackmore. “A Compaq árbevételének közel 40 százalékát adó EMEA régióban jó esélyünk van arra, hogy az innovatív internetes infrastruktúra és a hozzáférési megoldások piacára koncentrálva tovább erősítsük pozíciónkat.”
Walker 2000. szeptemberében csatlakozott a Compaq csapatához. Ezt megelőzően a Xerox (UK) Ltd. ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. Koepf már több mint 7 éve dolgozik a Compaq-nál, ahol korábban az EMEA régió elnök-vezérigazgatója volt.

A Compaqról
A Compaq Computer Corporation a Fortune magazin rangsora szerint a világ 100 legnagyobb vállalatának egyike, a számítógépes rendszerek legnagyobb szállítója a világon. A Compaq hardverek, szoftverek, megoldások és szolgáltatások – például a szakma élvonalába tartozó vállalati számítástechnikai megoldások, üzletileg kritikus hibatűrő alkalmazások, távközlési termékek, kereskedelmi eladásra szánt asztali számítógépek és hordozható termékek, valamint felhasználói PC-k – tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, a világ több mint 200 országában.
A Compaqról, termékeiről és szolgáltatásairól szóló információk a http://www.compaq.com címen érhetők el.
További információ:

Mezriczky László
Laszlo.mezriczky@compaq.com
Tel: 458-4566 Flesch Dóra
Dora.flesch@compaq.com
Tel: 458-5454

Ajánlott videó

Olvasói sztorik