Belföld

A Kraft Foods Hungária közel 1,3 millió forint értékű termék adományozásával járult hozzá a tiszai árvízkárosultak megsegítéséhez

A Kraft Foods Hungária termékek adományozásával segítette a tiszai árvíz nyírségi károsultjait. Az adományból a fővárosi XI. kerületben üdültetett nyírségi és ukrajnai árvízkárosult gyermekek is részesültek.

A 2001. márciusi tiszai árvíz mérete és pusztítása még a legendás 1948-as jeges árét is meghaladta. A beregi térségben az árvíz óriási károkat okozott: hozzávetőlegesen 1300 ember maradt fedél nélkül, 800 épület károsodott meg, a mezőgazdasági károk értéke is több milliárd forintra becsülhető. Az egész országból adományok indultak útnak a térségbe.

“A Kraft Foods – korábbi nevén Kraft Jacobs Suchard – a magyar édesipari piac meghatározó szereplője, s mint ilyen hosszú távon elkötelezett a magyar társadalom mellett. A tiszai árvíz károsultjai számára a vállalat édességekből álló segélycsomagot állított össze az árvízkárosultak, a fedél nélkül maradt családok részére” – tudtuk meg Tomori Nórától, a Kraft Foods Humán erőforrás igazgatójától.

A tárgyi adomány 450 kg Sportszeletből és 450 kg Piros Mogyorós csokoládéból állt, amelynek összértéke megközelíti az 1,3 millió forintot. Emellett a vállalat technikai eszközökkel, a helyreállítást megelőző kármegállapítással és a segélyek szétosztásával is hozzájárult a kárt szenvedettek megsegítéséhez.

A Kraft Foods az adományokat a Polgári Védelemért Alapítványon keresztül juttatta el a rászorultaknak.

“Az árvízkárosultak nagy örömére szolgált a Kraft Foods adománya, hiszen mindenkinek jólesett, hogy az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagban csokoládét is találtak” – nyilatkozta Schmidt György alezredes, a Fővárosi Polgárvédelmi Igazgatóság XI. kerületi kirendeltségének vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik