Belföld

Itt az 1,7 GHz-es Pentium 4

Az Intel bemutatta 1,7 GHz-es Pentium 4 processzorát

Az Intel Corporation a mai napon bemutatta asztali számítógépekhez kifejlesztett, legnagyobb teljesítményű mikroporcesszorát, az 1,7 GHz-es Intel Pentium 4 processzort. A számítógépgyártók hamarosan világszerte megkezdik a máris kapható új Intel chip beépítését rendszereikbe.
A Pentium 4 processzor nagy sorozatban történő forgalmazásának köszönhetően a komputergyártók számítógépes rendszerek széles választékát fogják kínálni, többféle árfekvésben. Az új processzor nagy teljesítményt garantál a végfelhasználók részére a kép- és hangfeldolgozás, a modern internetes technológiák alkalmazása és a háromdimenziós grafikák megjelenítése terén. A szórakoztató célú és a termelékenység növelésére szolgáló eszközök összekapcsolása révén a felhasználók még nagyobb értéket nyerhetnek Pentium 4-alapú rendszereikből. A Pentium 4 processzor maradéktalanul biztosítja a vállalatok által igényelt teljesítményt, élettartamot és megtérülést.

“Hamarosan a Pentium 4 processzor körül forog majd az egész digitális világ” – nyilatkozta Louis Burns, a Desktop Platforms Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. “Legyen szó akár video- és MP3 fájlok kódolásáról, akár pénzügyi elemzések készítéséről, akár pedig a legújabb internetes technológiák kipróbálásáról, a Pentium 4 processzor valamennyi felhasználó igényét kielégíti.”

Az Intel NetBurst mikro-architektúra és az Intel 850 lapkakészlet
Az Intel Netburst mikro-architektúra révén a Pentium 4 processzor rendkívül nagy sebességet képes elérni, kimagasló teljesítményt biztosítva ezzel az átlagfelhasználók alkalmazásaihoz. Az elkövetkezendő néhány évben erre a technológiára fognak épülni az Intel legfejlettebb 32-bites processzorai. A P6 mikro-architektúrára épülő Intel Pentium Pro 1995-ös megjelenése óta az Intel most vezet be első ízben teljesen új, asztali gépekhez kifejlesztett processzort.
A Pentium 4 processzor platform a nagy teljesítményű Intel 850 lapkakészletet hasznosítja. Az Intel 850 chipset kettős RDRAM* memóriablokkja – a Pentium 4 processzor 400 MHz-es rendszerbuszát kiegészítve – akár 3,2 gigabájtos másodpercenkénti adatátviteli sebesség elérését is lehetővé teszi. Az Intel ma azt is bejelentette, hogy megkezdi az ATX formatényezős Pentium 4 processzort támogató Intel Desktop Board D850GB tömeges szállítását.
A SPEC CPU* 2000 benchmarkra épülő mérések alapján ma az 1,7 GHz-es Pentium 4 az Intel legnagyobb teljesítményű, asztali gépekhez tervezett processzora. Az új processzor 573 és 598 pontos eredményt ért el a SPECint*_base2000 illetve a SPECfp*_base2000 benchmark szerint. A Pentium 4 processzor teljesítményéről a www.intel.com/procs/perf címen szerezhető bővebb tájékoztatás.
Árral és megrendeléssel kapcsolatos tudnivalók:
Az Intel nagyvolumenű, 0,18-mikronos feldolgozási technológiája alapján gyártott 1,7 GHz-es Pentium 4 processzorok 352 USA dolláros áron már most is megrendelhetők (1000 darabra vetítve). Közvetítő kereskedői, valamint Premier Provider partnerei részére az Intel “dobozolt” változatban is forgalmazza az új processzort, lehetővé téve számukra, hogy késedelem nélkül tudják ügyfeleiknek szállítani a Pentium 4 processzoron alapuló rendszereket.

A világ legnagyobb chipgyártójának számító Intel a számítógépek, valamint a hálózati és kommunikációs termékek előállításában is vezető szerepet tölt be. Az Intelről az alábbi címen olvasható részletes információ: www.intel.com/pressroom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik