Belföld

Remény pikkelysömörben szenvedőknek

A napokban kezdik tesztelni Magyarországon azt az ausztrál csodakenőcsöt, amely reményt adhat az eddig gyógyíthatatlan betegségnek tartott pikkelysömörben szenvedőknek. Dr. Michael Tirant ausztrál bőrgyógyász véletlenül felfedezett szerét a távoli földrészen már eredményesen alkalmazzák.

Az ott lakók 13 százaléka szenved ettől a bőrbetegségtől, s a kezeltek 92 százalékánál hozott sikert a kenőcs, 60 százalékuknál teljesen elmúlt a bőrelváltozás. Bécsben dr. Herold Mayer bőrgyógyásznál már javában tartanak a kísérleti kezelések, az osztrák betegek közül százan, naponta háromszor kenhetik magukra a gyógyító krémet. Az első eredmények itt is kedvezőek.
Magyarországon, mintegy 300 ezren küszködnek ezzel a bőrbetegséggel. Dr. Balaicza Erika, a Melissa-Naturamedicina Egészségközpont orvos igazgatója is nagy reményeket fűz a hazai teszteléshez. Lehetségesnek tartja, hogy a psoriasisos pácienseket nemcsak átmenetileg, hanem véglegesen kigyógyíthatják majd fájdalmakkal is járó betegségükből. Az Ausztrál kenőcs magyarországi kizárólagos forgalmazója – az engedélyezési eljárás után – a Rica Hungária Kft lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik