Belföld

Általános bojkott a Danone ellen

Lassan az egész ország tiltakozásba kezd a Győri Keksz és Ostyagyár bezárása ellen. Matolcsy György gazdasági miniszter közölte, a kormány minden alkotmányos eszközt be fog vetni, hogy a Danone ne zárhassa be a győri gyárat.

“A Keksz és Ostyagyár 1997-ben beruházásra állami támogatásban részesült, a Danone-t mint az akkori tulajdonos jogutódját szerződés köti, ezért a gyárat a minisztérium jogértelmezése szerint 2002 év végéig semmiképpen sem zárhatja be” – nyilatkozta a miniszter az MTI-nek. Balogh József, Győr polgármestere mindeközben polgári engedetlenségi mozgalmat kezdeményez: felkérte a város és az ország lakosságát, intézményeit, hogy ne vásároljanak Danone termékeket, ameddig a francia cég nem vonja vissza döntését a gyár bezárásáról. Tetézve az ellenállási mozgalmat, a győri városvezetés felvette a kapcsolatot azokkal a franciaországi városokkal, amelyekben szintén gyárbezárásokat tervez a Danone, és javaslatot tett az akciók összehangolására.


A Danone ma elvesztette azt a pert, amit sztájkoló francia munkásai ellen indított, és a bíróság 12 ezer frank megtérítésére kötelezte a társaságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik