Belföld

Visszamenőleges nyugdíjkifizetések

24.hu
24.hu

2001. 04. 12. 08:26

(FN, MH) A nyugdíjbiztosító júniusban egy összegben fizeti ki a visszamenőleges nyugdíj-kompenzációt, júliustól pedig már az emelt összeget kapják kézhez a jogosultak . A januári 10,3 százalékos emelést a kormány további 3,5 százalékkal módosította pozitív irányban korábbi hibás inflációs előrejelzései miatt. Tavaly januárban 8 százalékkal, ősszel további 2,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat, így azok éves szinten 10,81 százalékkal növekedtek. A törvény szerint 2000-re 10,92 százalékkal kellett volna emelni a nyugdíjkifizetéseket, igaz ez a különbség átlagnyugdíjra vetítve csupán havi 35-40 forintot jelentett volna. A felvetéssel kapcsolatban a politikai államtitkár értelmezése szerint a 10,8 százalékos emelés pontosan megfelelt a törvényi előírásoknak. Az idei szabályok szerint a nyugdíjakat az infláció és a nettó átlagkereset-emelkedés átlagával, plusz még három százalékkal kell emelni. Mivel a kormány a korábbi 5-7 százalékról 8-9 százalékra emelte inflációs prognózisát, ezért a törvény alapján novemberben, a döntés szerint már a nyártól jár a januárig visszamenőleges 3,5 százalékos kiegészítő emelés.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.