Belföld

Milyen a budapestiek zenei ízlése?

A napjainkban mind népszerűbb zenetesztektől eltérő módszerrel kezdett kutatást a Magyar Gallup Intézet, hogy képet alkothassunk arról, milyen is a budapestiek zenei ízlése - adja hírül a Gallup honlapja ( http://www.gallup.hu/gallup/self/IVR/radio.html )

A slágerlistáktól és különféle toplistáktól eltérően, céljának megfelelően a Gallup nem azt vizsgálja, hogy egy-egy műfajon, zenei ízlésvilágon belül melyek az aktuálisan legnépszerűbb alkotások, hanem azt, hogy a különböző műfajok, zenei alkotástípusok közül melyek kapcsolódhatnak egymáshoz egy-egy ízlésvilágon belül, vagyis hogy leginkább milyen zenei műfajok élnek meg egymás mellett.
A zenei mintaanyag a könnyű- és komolyzene szinte teljes skáláját felöleli. A kutatás első, előzetes szakaszában, Budapestről bárki részt vehet, tekintet nélkül életkorára, nemére vagy iskolai végzettségére, ha meghallgatja és értékeli a zeneszámokat.
Aki részese akar lenni a kutatásnak, hívja a 06 80 203 814-es, Budapestről ingyenesen hívható telefonszámot, és vegyen részt az IVR rendszerű tesztben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik