Belföld

A HáziPatika.com garantálja orvosai függetlenségét

"A norvég eset önmagában is felháborító. A kétéves szakmai tapasztalatunk egyértelműen alátámasztja, hogy komoly társadalmi igény mutatkozik az online egészségügyi tanácsadásra. Az egész szolgáltatás azonban a kölcsönös bizalmon alapul, e nélkül semmit nem ér az egész - nyilatkozta Kocsis Gábor, a piacvezető egészségügyi portál, a HáziPatika.com főszerkesztője a Doktor Online-nal történtekre reagálva.

A szakember elmondta, az ő oldalaikra naponta 50-100 orvosi tanácsadást kérő e-mail érkezik. Ez önmagában is magas szám, és egyértelműen jelzi a szolgáltatás szükségességét. Könnyen belátható, hogy sok olyan ember van, aki nem Magyarországon tartózkodik, de az internet segítségével, anyanyelvén szeretne orvossal konzultálni, vagy olyan, aki a betegsége, kérdése kellemetlen volta miatt az első lépéseket anonim módon szeretné megtenni.

A norvég internetes lap esete még jobban ráirányítja a problémára a figyelmet, és ez önmagában nem baj, hiszen a tét nem kicsi. Ezért a HáziPatika.com szerkesztősége nevében annak vezetője ismételten leszögezte, hogy az ezen az oldalon szolgálatot teljesítő szakorvosok függetlenek, társadalmi munkában teljesítik ezt a feladatot, így anyagi ellenszolgáltatást ezért a munkáért semmilyen formában nem kapnak, és a munkájuk során minden esetben a hippokratészi eskü szellemében járnak el.

“Még ha manapság szokatlanul hangzik is, bizony az orvosaink elhivatottságból dolgoznak” – így a főszerkesztő, majd hozzátette: “a jó hírnevünkre a jövőben is vigyázni szeretnénk, éppen ezért ezt a típusú szolgáltatásunkat rendszeresen ellenőrizzük majd.

előzmény:
Gyógyszercég fizette az online doktorokat … Külpol

április 3. 10:53
[dpa] Egy gyógyszercég fizette egy norvég internetes lap orvosait – számol be kedden az Aftenposten oslói napilap. A Doktor Online ügyvezetője elismerte, hogy a cég hat-hét orvosa közvetlenül a szponzorcégeknek küldte számláit, ám nem volt hajlandó megnevezni sem az orvosokat, sem a vállalkozásokat. Két doktor azonban elismerte, hogy a Pharmacia nevű cégtől pénzt kaptak, ám azt tagadták, hogy a kifizetés befolyásolta volna tevékenységüket. Orvosi körökben azonban nagy ellenkezést váltott ki az eset és az érdekképviseletek felháborodásukat fejezték ki a kifizetések miatt.

További információ:
Kocsis Gábor
főszerkesztő
HáziPatika.com
Tel: 06-209-783-777, 239-3131
gabor.kocsis@hazipatika.com
www.hazipatika.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik