Belföld

Technics – DMC (DJ Mixing Championship) négy év után újból hazánkban

Pénteken megtudhatjuk ki Magyarország legjobb lemezlovasa.

(Budapest, 2001. április 3.) – Április 6-án és 13-án a Petőfi Csarnokban mérhetik össze tudásukat a legjobb hazai lemezlovasok. A ma már 58 országban népszerű versenyt, mely kategóriájában egyedülálló, 4 év szünet után ismét megrendezik Magyarországon is.

1986 a változás éve volt, amikor újradefiniálták a lemezlovasok fogalmát, és a DJ-k a háttérből a reflektorfénybe léptek. Ez idő tájt kezdte a szakma és a közönség egyaránt elis-merni, hogy a mixelés és a szkreccselés önálló műfajjá nőtte ki magát. 1986-ban rendezték meg az első Technics – DMC-t, az első és (azóta is) egyetlen világszínvonalú lemezlovas bajnokságot.

Az elképzelés alapja az volt, hogy a lemezlovasok egy vetélkedőn eldöntsék, ki tud többet kihozni két lemezjátszóból, egy keverőből, meg néhány bakelitlemezből. Az ötletes rendezvény támogatójául egy akkor már etalonnak számító szórakoztatóelektronikai céget si-került meggyőzni, mivel a legtöbben az ő lemezjátszóit használták (és használják azóta is!!!). Így lett a névadó szponzor a Technics.

Négy alkalommal már hazánk is otthont adott az amúgy 58 más országban megrendezett DJ bajnokságnak. 1993-1996 között olyan hazai DJ-k tűntek fel, akik azóta már a magyar lemezlovas élvonal elitjét alkotják. Hazánkban utoljára 1996-ban rendezték meg a Technics-DMC-t, ahonnan méltán hozta el az első díjat az Underground All Stars: Bootsie (Az Árral Szemben), DJ Quick (UP!) és Lui-G. Az évek folyamán a rendezvény igazi show-vá nőtte ki magát, több világsztárral is itt találkozhatott először a közönség: DJ Bobo, Scooter, 2 Unlimited.

2001 újra a változás éve lesz! Nemcsak azért, mert a Technics-DMC visszatér Magyarországra, de magával hozza az utóbbi idők legdinamikusabb tánczenei vonalát, a house stílust. Az újkori Magyar Technics – DMC-t 2001. április 6-án, míg a house DMC-t 2001. április 13-án rendezi meg a Light-House-Productions Kft. a Petőfi Csarnokban. A tét nagy, hiszen az egyéni első helyezettek egy-egy Technics lemezjátszót, valamint a londoni világbajnokságra szóló repülőjegyeket vihetik haza. Ezen kívül átadásra kerül egy Technics SH-DJ 1200 keverő és két Technics RP-DJ 1200 fejhallgató.

A zsűriben nem kisebb nevek foglalnak helyet, mint Bárány, Bootsie, Budai, Jován, Junior, Lui-G, NewL, Páncél Gábor, Quick, Slam Jr., Sterbinszky, Tommyboy. A hangulatról az Animal Cannibals, Az Árral Szemben, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Kozmix, Sub Bass Monster, a T.N.T., a V.S.O.P., és látványos táncbemutatók gondoskodnak. A partikat mindkét este nagy buli zárja.

A Technics – a japán Matsushita konszern egyik legismertebb márkaneve – mindegyik termékkategóriájában a világ élvonalához tartozik. A céghez kapcsolódó további márkanevek a Panasonic, a Ramsa és a National. A világ szórakoztatóelektronikai iparágának egyik vezetőjeként kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet a Technics, elsősorban a házimozi hangrendszerek terén.

A Matsushita 1994-ben alapította meg a Panasonic Magyarországot, amely a Technics termékek hivatalos magyarországi forgalmazója. A Panasonic Magyarország árbevétele 2000-ben elérte a 14,43 milliárd forintot.

További információ:

Benyó Zsuzsanna
Mmd Public Relations Hungary
382 6060
266 7833
benyo.zsuzsanna@mmdbud.hu

DMC (hip-hop) 2001 április 6.
– MŰSORTERV –

Helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok
Műsorvezetők: Animal Cannibals együttes
Zsűri: Bootsie, Bárány, Jován, Tommyboy, Luigi, Quick
Fellépő sztárvendégek: Sub Bass Monster, Az Árral Szemben, V.S.O.P, Animal Cannibals

17.00 – Kapunyitás
18.00 – Megnyitó, break tánc show
18.10 – Egyéni kategória – elődöntők
19.45 – Fellépő sztárvendég (Az Árral Szemben)
20.00 – Egyéni kategória – döntő
21.30 – Fellépő sztárvendég (Animal Cannibals)
21.45 – Csapat bajnokság
22.45 – DJ Quick lemezbemutató
23.00 – DJ párbaj kategória
00.30 – Fellépő sztárvendég (Sub Bass Monster)
00.45 – Eredményhirdetés, díjátadás
01.00 – Buli kifulladásig (DJ-k a zsűri tagjai)

DMC (house) 2001 április 13.
– MŰSORTERV –

Helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok
Műsorvezető: Dénes Tamás
Zsűri: Budai, Tommyboy, Junior, Sterbinszky, Slam Jr., Páncél Gábor, NewL
Fellépő sztárvendégek: Kozmix, TNT

19.00 – Kapunyitás
20.00 – Megnyitó, new jack swing tánc show
20.10 – Elődöntő
21.45 – Fellépő sztárvendég (TNT)
22.00 – Döntő
23.30 – Fellépő sztárvendég (Kozmix)
23.45 – Eredményhirdetés, díjátadás
00.00 – Buli kifulladásig

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik