Belföld

Az Ericsson újdonságai a CeBIT 2001-en

A mobil Internet - a terület, ahol az Ericsson vezető végpont-végpont szállító - gyökeresen megváltoztatta üzleti- és magánéletünket. A CeBIT 2001 kiállításon az Ericsson hálózatok, mobiltelefonok, alkalmazások és professzionális szolgáltatások egész családját mutatja be.

A legfontosabbak az Ericsson CeBIT-en bemutatott újdonságai közül:
A T68-as – Az Ericsson első, színes kijelzővel ellátott mobiltelefonja. Multimédiás üzenetkezelő szolgáltatás (MMS), digitális képkezelés és audiófunkciók. Ezt az apró, kézbe simuló, ugyanakkor nagy teljesítményű mobiltelefont, amely teljesen új külsővel és tapintással rendelkezik, a GSM 900/1800/1900-es és a GPRS hálózatok részére fejlesztették ki. 2001 vége előtt kerül kereskedelmi forgalomba.
A T39-es – Az Ericsson második GPRS mobiltelefonja, amelyet úgy terveztek, hogy egyaránt működjön az összes GMS-frekvencián és a gyors internet-hozzáféréshez és adatátvitelhez szükséges nagy sebességű áramkörkapcsolt hálózatokban is. A készülék beépített Bluetooth vezeték nélküli technológiával rendelkezik a tartozékokkal és egyéb kommunikációs berendezésekkel kialakítandó vezeték nélküli kapcsolat érdekében.
A T29-es – A T29-es pehelysúlyú, divatos formatervezetéssel ellátott kétsávos WAP-mobiltelefon. Ez az első telefonkészülék, amely rendelkezik a képek és hangok más mobiltelefonokra történő küldését lehetővé tevő fejlett üzenetküldő szolgáltatás (EMS) funkcióval. A készülék egyéb funkciói többek között: csoportos szöveges SMS, négy játék és hanghívás, illetve hangvezérelt hívásfogadás.
Az Ericsson CommuniCam – A világ első, GSM hálózatok számára kifejlesztett mobilfényképezőgépe. A készülék innovatív, szórakoztató és egyszerű módját kínálja az éppen lekapott képek küldésének mobiltelefonról e-mail címre vagy azok tárolásának virtuális fotóalbumban.
Az internetes rádiókészülék (Internet Radio) – A világ első drót nélküli internetes rádiókészüléke lehetővé teszi, hogy a felhasználók internetes rádióadók ezreihez férhessenek hozzá számítógép használata nélkül. Az Ericsson és az MTVi közös fejlesztési együttműködése révén az internetes rádiókészülék használói egyedülálló interaktív tartalmat és szolgáltatásokat élvezhetnek majd.
Előre fizetett szolgáltatások (Prepaid) – Az Ericsson előfizetés nélküli kártyás rendszere a világon először kínálja a barangolás lehetőségét az előre fizetett kártyát használóknak, ezáltal tovább növelve a számukra nyújtott értéket.
Internetes szolgáltatási platform – A nemrégiben beindított internetes szolgáltatási platform, a mobilinternetes szolgáltatások részére kialakított Ericsson platform egyszerűvé és hatékonnyá teszi a mobilinternetes szolgáltatások tervezését, működtetését és fenntartását. Szerverek, illetve a szolgáltatások és a hálózat mögött álló szoftverek kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy a hálózatüzemeltetők és a fejlesztők teljes mértékben kiaknázhassák a mobil Internetben rejlő lehetőségeket.
Ericsson Mobilvilág – Az Ericsson Mobilvilág, a mobilinternetes fejlesztés felgyorsítását célzó globális kezdeményezés a hálózatüzemeltetők, fejlesztők, tartalomszolgáltatók és vállalatok segítségére lesz, hogy együttműködhessenek új mobilinternetes alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésében és piacra vitelében.
ENGINE – Az ENGINE az Ericsson többszolgáltatásos hálózati megoldása, amely magában foglalja a rendszertermékek teljes családját, csakúgy, mint a létező áramkörkapcsolt hálózatok csomagkapcsolt többszolgáltatásos hálózatokká történő gyors és problémamentes átalakítását szolgáló hálózati megoldások különböző konfigurációit. Az ENGINE termékcsalád legújabb tagjai:
– Az ENGINE Instant DSL, amellyel az ADSL vonalak telepítése gyorsabb és olcsóbb, mivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók a modemet saját otthonukban telepítsék.
– Az ENGINE Voice over DSL, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók ugyanazon rézvezetéken keresztül bonyolítsák le a hang- és adatátvitelt, így biztosítva, hogy kisebb vállalatok egyszerre több szolgáltatásra vehessék igénybe meglévő telefonvonalukat.
Enterprise WAP Gateway Proxy 2.0 – A WAP Gateway Proxy 2.0 összeköti a mobil- és az internetes világot azáltal, hogy a szolgáltatások könnyebb beindítását és a vállalati információk gyorsabb elérését kínálja. A WAP-átjáró a WAP-készülékek és az Internet, illetve a vállalati intranet alkalmazásai közötti kapcsolatot hozza létre. Ez a legújabb verzió az első, vállalati megrendelőknek szánt WAP-átjáró, amely a WAP June 2000 szabványon alapul.
Mobile@Home – Mobile@Home lehetővé teszi, hogy mobiltelefonunk számára nagy sávszélességet biztosítsunk azáltal, hogy egyesítjük a fix hozzáférési hálózat nagy sávszélességét a Bluetooth vezetéktelenségével”.
Ericsson Mobil Intranet Koncepció – Az Ericsson Virtuális Iroda – az e-mailt és a GSM rendszert távoli hozzáféréssel integráló kommunikációs csomag – köré épülő koncepció, amely az irodán kívül tartózkodó kollégáknak kínál hozzáférést a vállalati információkhoz.
Az új Ericsson termékek fényképeit az alábbi címen nézheti meg: http://www.ericsson.com/press/phli_pcoph.shtml
Az Ericsson, a világ vezető kommunikációs szolgáltatója, a mobilitás csúcstechnológiáját és az Internetet egyesítve új korszakot nyit: a mobil Internetét. Az Ericsson teljes körű megoldásai a rendszerektől és alkalmazásoktól egészen a mobiltelefonokig és egyéb kommunikációs eszközökig terjednek. A világ 140 országában tevékenykedő több mint 100 ezer alkalmazottja révén az Ericsson megkönnyíti a kommunikációt megrendelői számára az egész világon.
További információ: http://www.ericsson.com/press
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
Ole Selchau, Press Manager, Corporate Communications
Tel: +46 70 519 4460, E-mail: ole.selchau@lmd.ericsson.se

Ulrika Nasholm, Press Officer, Corporate Communications
Tel: +46 70 519 4144, E-mail: ulrika.nasholm@lme.ericsson.se

Ajánlott videó

Olvasói sztorik