Belföld

Önkéntes munka a Down Alapítvány javára

Felújítás után tiszta otthon a Down kóros gyerekeknek. A GE Hungary Rt és a United Way első magyarországi közös akciója.

A General Electric Company (GE) munkatársai 2001. március 24-én több órás önkéntes munkát végeznek a budapesti Down Alapítványnál. Huszonöt munkatárs vesz részt az alapítvány átmeneti otthonának felújítás utáni nagytakarításán. A korábban a Budapest Bank munkatársai által elkezdett takarítást a GE munkatársai fejezik be március 24-én délelőtt, együtt munkálkodva az otthon lakóival, vezetőivel és az akciót szervező United Way Magyarország munkatársaival.
A Down Alapítvány hazánkban 1992 óta segíti a Down kórosokat és családjukat. Átmeneti otthonuk a napközben – illetve betegség vagy utazás miatt- családi gondoskodás nélkül maradó Down kóros gyerekek és felnőttek számára biztosít szállást, étkezést és programokat.
A General Electric Company vezetői és munkatársai szerte a világon elkötelezett segítői a rászorulóknak. A GE két szervezetet is működtet, így is hozzájárul azon közösségek fejlődéséhez, amelyekben -a világ száz országában- tevékenykedik. Az egyik a GE Fund, egy alapítvány, a másik a közösségért tenni akaró munkatársak Elfun szervezete. “Cégünk két területet támogat a világ minden táján, az egyik az oktatás a másik az egészségügy. Mindkettő rendkívül fontos terület Magyarország számára.”- tette hozzá Szabó Eszter a GE Hungary Rt kommunikációs igazgatója.
A United Way és a General Electric Company a világ más országaiban is szorosan együttműködik közösségi és karitatív programok megvalósításában, az Egyesült Államokban ez az együttműködés sok évtizedes hagyományokkal rendelkezik. Hazánkban ez az önkéntes munka a General Electric és a United Way Magyarország első közös akciója.
Dely Géza, a Down Alapítvány átmeneti otthonának vezetője: szerint az önkéntesek legalább 50.000 Ft értékű munkával segítenek az Alapítványnak, de ennél sokkal többet ér a segítő szándék, ami az otthon lakóinak és munkatársainak is jóleső érzés.
Ertsey Katalin, az akciót szervező United Way Magyarország ügyvezető igazgatója szerint az önkéntes munkavégzés nemcsak a konkrét feladat megoldásával segít, de a támogató és a támogatott közötti közvetlen, élő kapcsolat megteremtését is szolgálja.

Kontaktszemélyek:
Down Alapítvány – Dely Géza, a Down Alapítvány átmeneti otthonának vezetője, 208-5622
General Electric – Pintér Klára, a GE Elfun közösségi programok koordinátora, 328-1923
Szabó Eszter GE HungaryRt. kommunikációs igazgató 399-1281
Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország – Ertsey Katalin ügyvezető igazgató, 06-309-488-664
Az esemény helyszíne: Down Alapítvány Átmeneti és Napközi Otthon, H-1116 Budapest, Szalóky út 53.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik