Belföld

A Vivendi Telecom Hungary tájékoztatója a V-fon koncessziós területein bevezetésre kerülő tarifavált

A V-fon 2001 február 1-től távközlési tarifáit egységesíti országosan minden koncessziós szolgáltatási területén.

A lakossági piacon a következő évben elinduló verseny elött minden a V-fon-hoz tartozó primer körzetben azonos előfizetési díjat, illetve azonos tarifát fizetnek az előfizetők. A különböző napszakokban is egységesülnek a tarifák, a jövőben a nemzetközi trendeknek megfelelően kettő idősáv lesz: az első, elsősorban az üzleti forgalom szempontjából fontos ” főidő”, hétköznap reggel 7-től 18 óráig, és egy másik, “lakossági idő” hétköznap 18-tól 7 óráig, illetve hétvégén kerül megkülönböztetésre.

2001 február 1-től minden koncessziós területen a V-fon bevezeti a másodperc alapú számlázást kapcsolási díjjal.

Az átlagos tarifaemelés mértéke 2,4%, ezen belül a lakossági tarifák 5,9 %-al, a kormány által várt infláció mértéke alatt emelkednek. Bár a 2000-es évben az infláció mértéke meghaladta a vártat, és ez a tavalyi tarifarendelet alapján nagyobb emelést engedne meg a cégeknek, a Vivendi nem érvényesítette ezt a lehetőséget.

Az alapdíjak mértéke az előző évi 27 % után átlagosan 32%-al bruttó 2680 Ft-ra nő, ez így azt eredményezi, hogy a V-fon területein az előfizetői díj 8 %-al a domináns szolgáltató /tavalyi évben 50, idén 25 %-al emelt 2885 Ft-os/ díja alatt marad. A drasztikus alapdíjemelés 5 éves folyamata ezzel a két lépcsővel lezárult, a következő évben nem várható újabb nagymértékű növekedés.

A Vivendi Telecom Hungary szolgáltatási területein bevezetésre kerülő kapcsolási díj az indokolható 7,15 Ft helyett átlagosan 5 Ft lesz, ami a lakosság által elsősorban használt időszakban 4 Ft, az üzleti szempontból fontos időszakban 6 Ft lesz. A Vivendi Telecom Hungary már 2000-ben bevezette a kedvezményes árú internet célú használatot. Ezekre a hívásokra kapcsolási díj nem fizetendő.

A V-fon szolgáltatási területein a kormányzat által elvárt 6%-os emelés helyett átlagosan 4%-al emeli /bruttó 1625 Ft/ a kisfogyasztói csomag előfizetési díját. Az egységesített tarifáknak köszönhetően ez számos primer körzetben a díj csökkenését jelenti, de a legmagasabb emelés sem haladja meg a 6,6%-ot. A “hangos számla” szolgáltatás február 1-től bevezetésre kerül a koncessziós területek egy részén, a többi primer körzetben a következő hónapokban folyamatosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik