Belföld

A HP új síkágyas szkennerei kiemelkedő képminőséget és páratlan gyorsaságot garantálnak

Az utolérhetetlen sebességgel dolgozó új szkennerek a minőség terén is megállják a helyüket.

Genf (Svájc), 2001. március 7. – A Hewlett-Packard Company ma bemutatott új szkennerei (HP Scanjet 7400c, 7450c és 7490c professional series) a kiemelkedő képminőség és a páratlan sebesség révén utolérhetetlen teljesítményt nyújtanak felhasználóik számára.

A Scanjet 7400c, 7450c és 7490c professional series szkennerek mindegyike a HP piacvezető specifikációval rendelkező, egyedi szkennelési technológiáját alkalmazza. A kettős érzékelőnek köszönhetően az új megoldás az e kategóriában megszokott képfelbontás kétszeresét biztosítja (apró részletek szkennelésénél 2400dpi, közönséges gyors szkennelésnél pedig 600dpi). Az eszközök mindössze négy másodperc alatt készítenek előzetesen megtekinthető szkennelési képet, az automatikus dokumentumadagoló (ADF) segítségével pedig percenként akár 15 oldal beolvasására is képesek. Az üzletágban egyedülálló képminőségről a 48-bites színátalakító és a HP speciális CCD-je (Charged Coupled Device) gondoskodik.

Az irodai felhasználók számára készült HP Scanjet 7400c, 7450c és 7490c professional series szkennerek egyetlen gombnyomással beállíthatók az elvégezni kívánt feladatra (“HP szkennelő szoftver”, “másolás”, “e-mail”, “opciók”, “fax”, “fájl” és “szövegszerkesztés” gombok).

A HP Scanjet 7450c és 7490c ötvenlapos kapacitású automatikus dokumentumadagolója (amely a HP Scanjet 7400c esetében opcionálisan igényelhető) percenként akár 15 oldal beszkennelésére is képes, és így többoldalas dokumentumok gyors és egyszerű beolvasására is jól alkalmazható. Az új szkennerek SCSI- illetve USB-interfésze révén másodpercek alatt és kiváló minőségben bonyolítható le a számítógépre történő képátvitel.

A HP Scanjet 7400c, 7450c és 7490c professional series szkennerek által biztosított teljes körű irodai megoldás a piacvezető lapolvasási sebességet kiváló képminőséggel párosítja. Az új eszközök hasznosnak bizonyulhatnak minden olyan felhasználó számára, akinek a profi szkennelés mellett nagy teljesítményű képkezelésre és projekteszközökre is szüksége van.

A HP Scanjet 7400c, 7450c és 7490c professional series szkennerek többnyelvű optikai karakterfelismerő (OCR) szoftverrel is rendelkeznek.

A Hewlett-Packard egyúttal a minden idők legkarcsúbb HP-szkennerének számító HP Scanjet 2200c- bevezetéséről is beszámol. A HP egyedülálló PrecisionScan ltx szoftverének köszönhetően ez az eszköz a fényképektől, a szöveges dokumentumokon és a grafikákon át a háromdimenziós tárgyakig (pl. könyvek és mindennapi használati tárgyak), mindent egyetlen gombnyomásra képes beszkennelni. Színes nyomtatóhoz csatlakoztatva fényképminőségű másolatok előállítására képes, így felhasználóinak ezt a feladatot többé nem kell másolócégekre bízniuk. A HP Scanjet 2200c automatikusan optimalizálja a beolvasást, ugyanakkor a beállítások manuálisan is módosíthatók.

A színes beolvasást és másolást egyetlen gombnyomásra elvégző, kedvező árú Scanjet 2200c egyszerű és teljes körű megoldást kínál azoknak a költségérzékeny felhasználóknak, akik korábban még nem rendelkeztek szkennerrel.

A 7400-as sorozat április végétől, a 2200-as április elejétől kerül a boltokba.

ˇ HP Scanjet 7400c professional series szkenner
(kb. bruttó 171,000 Ft)
ˇ HP Scanjet 7450c professional series szkenner
(kb. bruttó 232,000 Ft)
ˇ HP Scanjet 7490c professional series szkenner
(kb. bruttó 325,000 Ft)
ˇ HP Scanjet 2200c series szkenner (kb. bruttó 28,000 Ft)

További jellemzők
HP Scanjet 7400c /7450c /7490c professional series szkennerek:

ˇ A HP Scanjet aktív fólia-átvilágító adapter 35 mm-es negatívok, írásvetítő fóliák, valamint max. 12,7 cm x 12,7 cm méretű diapozitívok szkennelését is támogatja;
ˇ Az eszközzel együtt szállított HP Precisionscan LAN PC-szoftver segítségével a szkenner hálózaton megosztható;
ˇ A HP Scanjet 7490c professional series szkenner az A4-es méretűnél nagyobb anyagok szkennelését támogató képösszeillesztő szoftvert valamint teljes SCSI illesztőkészletet (kártya, kábel és meghajtók) is tartalmaz; Corel Draw 9.0 szoftver.

HP Scanjet 2200c szkenner:

ˇ 600 dpi optikai felbontás 42-bit színnel
ˇ Az USB-vel ellátott PC-k csatlakoztatását praktikus USB-port könnyíti meg;
ˇ A telepítés és a beolvasás folyamatát egyszerűen kezelhető szoftver segíti;
ˇ Gépelt dokumentumok átalakítása integrált optikai karakterfelismerő (OCR) szoftver segítségével szerkeszthető elektronikus fájllá;
ˇ AdobeŽ ActiveShare
képszerkesztő és -kezelő szoftver

Néhány szó a HP-ről
A számítástechnikai és képkezelési megoldások és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítójaként ismert Hewlett-Packard Company egyszerű eszközei, hasznos elektronikus szolgáltatásai és folyamatosan rendelkezésre álló internetes infrastruktúrája révén magánszemélyek és vállalatok számára egyaránt elérhetővé kívánja tenni a technológiai vívmányokat és azok előnyeit.

A világszerte 88 500 dolgozót foglalkoztató HP éves összbevétele a 2000-es pénzügyi évben elérte a 48,8 milliárd dollárt. A HP-ről és termékeiről az alábbi internet-címen szerezhető bővebb információ: http://www.hp.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik