Belföld

Indul a Domino roaming!

Útlevél, pénz, fogkefe, mobiltelefon - március közepétől a Westel Domino ügyfelei is így kezdhetik becsomagolni bőröndjeiket külföldi utazásuk előtt.

Március 15-én a Westel Mobil Távközlési Rt. útjára indítja nemzetközi roaming szolgáltatását a Domino ügyfelek számára. A Domino roaming szolgáltatás keretében a Westel Domino ügyfelei saját SIM-kártyájuk és telefonszámuk használatával fogadhatnak és indíthatnak hívásokat, valamint küldhetnek és kaphatnak SMS-t külföldi tartózkodásuk ideje alatt.

A Domino nemzetközi barangolás szolgáltatás bevezetésével a piacvezető mobilszolgáltató – az Európában jelenleg működő – a magyar mobilszolgáltatók kínálatában pedig egyedülálló – egyik legfejlettebb műszaki megoldással működő prepaid roaming szolgáltatást választotta, amely az ügyfél számára teljes körű alapszolgáltatást kínál.

A Domino roaming szolgáltatás kialakításakor a Westel az immáron mintegy egymilliós és dinamikusan fejlődő Domino ügyféltábor igényeinek megfelelve egy olyan megoldást választott, amely kényelmessé is teszi a szolgáltatás igénybevételét. A Domino roaming szolgáltatást nem kell külön megrendelni, nincs szükség kártyacserére vagy új hívószámra – egyszerűen, néhány kód használatával a saját SIM kártyával vehető igénybe. A külföldről is elérhető szolgáltatások közé tartozik, hogy a Domino ügyfél bármikor ingyenesen lekérdezheti a SIM kártyáján lévő egyenlegét, a SIM-kártya feltöltése pedig egy magával vitt mobiljeggyel egyszerűen és külön díj felszámolása nélkül külföldön is megoldható.

A nemzetközi roaming a GSM világ egyik legfontosabb szolgáltatásaként az ügyfél számára az “országhatárokat nem ismerő” elérhetőséget biztosítja. A Westel Mobil Rt. a Domino prepaid roaming szolgáltatás alapjául az USSD Call Back szolgáltatást választotta – ugyanez a megoldás mintegy tíz európai és távol-keleti szolgáltató hálózatában működik, illetve áll bevezetés előtt. Az USSD Call Back szolgáltatást választók közül azonban a Westel mellett mindössze egy szolgáltató, a cseh Eurotel biztosítja a hívásindítás és fogadás mellett az SMS küldés lehetőségét is.

A Westel a T-Mobil csoport tagjaként a T-Mobil csoport valamennyi, a szolgáltatást támogató európai szolgáltatójának hálózatában elérhetővé teszi a Domino nemzetközi barangolás szolgáltatást, így a Domino ügyfelek – más európai országok mellett – Németországban a T-Mobil, Ausztriában a max.mobil, Csehországban pedig a RadioMobil hálózatán “barangolhatnak”.
Természetesen a jövőben folyamatosan bővül azoknak az országoknak a köre, amelyek területén a Domino ügyfelek számára elérhetővé válik a nemzetközi barangolás szolgáltatás.

A Domino roaming szolgáltatás bevezetésével párhuzamosan a Domino belföldi használata is újabb praktikus lehetőségekkel bővült, egy-egy kód használatával ugyanis itthon is lekérdezhetjük egyenlegünket és feltölthetjük Domino kártyánkat mobiljeggyel március közepétől.

A Westel Mobil Rt. sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a cég a Domino roaming szolgáltatás bevezetése mellett havidíjas ügyfelei számára is újabb hálózatokat tett elérhetővé, így ők jelenleg 5 kontinens 83 országának 180 hálózatán vehetik igénybe a nemzetközi roaming szolgáltatást, amely számokkal a Westel őrzi elsőségét ezen a területen.

További információ:
G.Németh György, Zoltai Ildikó
Tel: 265-9137, e-mail: nemethgy@westel.hu, zoltaii@westel.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik