Belföld

Versenytilalmi megállapodás – minta

Versenytilalmi megállapodás

Amely létrejött egyrészt ……. (a továbbiakban: Munkáltató) és ……. (a továbbiakban: Munkavállaló) között az alábbi feltételekkel.

1. A felek megállapodnak, hogy a munkaszerződés megszűnését követően – kivéve ha a munkaviszony a próbaidő alatt azonnali hatállyal szűnt meg – a Munkavállaló nem folytat a Munkáltatóéval versenyhelyzetben levő tevékenységet ………… tevékenységi körben, ……… régióban.

A versenykorlátozás kiterjed a munkavállaló által kifejtett munka- és gazdasági tevékenységre, tekintet nélkül arra, hogy tevékenységét munkaviszony, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében, egyéni vagy társas vállalkozóként, ilyen jellegű gazdasági társaság alapítása, megszerzése, abban közvetlen vagy közvetett részesedés szerzése révén (a nyilvánosan működő részvénytársaságban való részvényszerzést kivéve) folytatja.

2. Munkavállalót a munka- és gazdasági tevékenységtől való tartózkodás 1. pontban rögzített kötelezettség munkaviszonya megszűnésétől számított …. hónapon keresztül terheli.

3. A munkaszerződés megszűnését követően Munkáltató a versenykorlátozás ellenértékeként a Munkavállaló legutolsó havi munkabérének 50%-át fizeti, mely ellenszolgáltatás a versenykorlátozás teljes tartamára megilleti a Munkavállalót. Az ellenérték a versenykorlátozás minden hónapjára utólag, a következő hónap 10. napjáig/egy összegben, a munkaviszony megszűnését követő 15. napig esedékes.

4. Amennyiben Munkavállaló a jelen megállapodás ellenére versenytevékenységet folytat és ezzel az 1. pontban meghatározott kötelezettségét megszegi, Munkáltató elállhat a megállapodástól és az addig teljesített ellenértéket visszakövetelheti. Munkavállaló ezenfelül szerződésszegése esetén …… Ft kötbér fizetésére köteles.

5. A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv szabályai irányadók.

Kelt: …………………., 20.. ……………….. hó … napján

…………..

Munkáltató

…………..

Munkavállaló

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik