Belföld

Mit együnk?

Lényeges, hogy energiában gazdag, könnyen emészthető ételeket fogyasszon, és legalább ilyen fontos a napi táplálékmenynyiség megfelelő elosztása. Az agyi funkciókat javító vagy fenntartó élelmiszerek között első helyen említendő a hal, de más, foszforban gazdag táplálékok (például dió, mogyoró, szárított gyümölcsök, teljes őrlésű gabonafélék, hüvelyesek, tojás és joghurt) is ide sorolhatók. A hatékonyabb agyműködés érdekében az antioxidánsokban és egyszeresen telítetlen zsírsavakban bővelkedő olívaolaj is javasolható (segíti az agysejtek szerkezetének megőrzését). Minden gondolkodási folyamat alapvető feltétele a cukor: ezek közüll elsősorban a nem finomított termékek ajánlhatók. A tésztákban, zöldségekben, növényi olajokban fölöttébb gazdag, a különféle halakat olyannyira kedvelő mediterrán diéta tehát kiválóan alkalmas lehet az agyi aktivitás serkentésére. A kávéban, teában, csokoládéban föllelhető serkentőanyagok szintén hasznosak, hiszen éberebbé tesznek, és növelik a reakciósebességet. Vigyázni kell azonban az adagokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik