Belföld

Keresztesi János pályfutása

Keresztesi János pályfutása 1“Talán meglepő, de szerszámostáskával, csavarhúzóval a kezemben indult a pályám. Az Országos Számítógéptechnikai Vállalatnál, közismert nevén az OSZV-nél hardverszervizesként dolgoztam. Túlnyomorészt a “szocialista” ESZR gépeket javítottuk (érdekességként: a Sun 1982-es alapításával

egyidőben még javítottam mechanikus, fogaskerekes IBM gépet Budapesten).

Ezután hamarosan az MSZR, azaz szintén a volt szocialista országokon belüli felzárkózást szolgáló Mikroszámítógép Rendszer gépeivel foglalkoztam. Az OSZV-t összevonták más vállalatokkal és létrejött a Számalk, ahol szervizvezetőként dolgoztam tovább. A rendszerváltást követően a multinacionális cégek megjelenése fordulópontot jelentett az életemben, 1991-ben beléptem a Digital Magyarországhoz. Erre az időre már nem a gépekhez, hanem a személyes emberi kapcsolatok kialakításán nyugvó feladatokhoz vonzódtam inkább, ezért az értékesítésben kezdtem dolgozni. Egy idő múlva az államigazgatási felhasználói körre specializálódtam. Amire ma is igen büszke vagyok: egy évig dolgoztam például az APEH tenderen, melynek eredményeként az APEH teljes számítógépes infrastruktúráját szállítottuk le 1993-ban.

Újabb váltásként a direkt értékesítés mellett igyekeztünk partnereket szervezni a kereskedelmi munkához. Ez a tevékenység talán még közelebb állt hozzám, így igen rövid idő alatt sikerült egy stabil partneri kört kialakítani. A Digital anyavállalat egyre szaporodó pénzügyi nehézségei miatt szívesen vettem az Oracle Hungary megkeresését, vállalkoztam az újabb kihívásra. Annál is inkább, mert az Oracle akkoriban induló, kicsi, de rendkívül dinamikusan fejlődő cég volt. Itt is különbüző területeken dolgoztam, majd végül a korábbi szívügyemet, a partneri kör kialakításával foglalkoztam. Szinte a nulláról indulva sikerült egy nagy számú, kisebb nagyobb cégekből álló partneri hálózatot. Végül, a Sun 1999. elején történt megkereséséig az Oracle Hungary helyettes ügyvezetőjeként a második számú vezetőként dolgoztam a cégnél. A Sun Microsystems-hez 1999. áprilisában léptem be, a cégvezetői pozíció kihívása mellett az is igen vonzó volt számomra, hogy viszonylag kis cégről volt szó, amiben láttam a nem mindennapi növekedés lehetőségét.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik