Belföld

Az MNB-t hibáztatja a gazdasági bizottság

24.hu
24.hu

2001. 02. 16. 11:50

(FN, Napi) Domokos László (Fidesz) képviselő szerint a Magyar Nemzeti Bank elnökei nem tettek meg mindent a pénzintézet tulajdonában lévő, bécsi székhelyű CW Banknál keletkezett veszteségek elkerüléséért . A gazdasági bizottságnál közölték, hogy a CW Banknál összesen mintegy 90 milliárd forintnyi veszteség keletkezett, és a jegybank vezetése nem tett érdemi lépéseket az ügyben. A bizottság indítványozza, hogy a legfőbb ügyész a bűnügyi jogsegélyegyezmény alapján keresse meg a CW Bankkal kapcsolatban büntetőeljárást lefolytató osztrák hatóságokat, és kérje meg őket a birtokukba jutott információk átadására, amelyek alapján büntetőeljárás indítható Magyarországon is. A határozati javaslat szerint az Országgyűlésnek fel kell kérnie a kormányt, hogy a vizsgálatból leszűrt tapasztalatok alapján módosítsa a jegybank-, illetve a hitelintézeti törvényt.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.