Belföld

Terjedő mobilhasználat Szlovéniában

24.hu
24.hu

2001. 02. 02. 12:48

(Prím) Szlovéniában már minden második embernek van mobiltelefonja. A maroktelefonok népszerűsége különösen tavaly nőtt jelentősen az 1,9 milliós lakosságú országban, amikor egycsapásra a kétszeresére nőtt a mobiltelefonok tulajdonosainak száma. Anton Majzelj, Szlovénia legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatójának, a Mobitelnek a képviselője arról tájékoztatta a sajtót, hogy ma már több mint egymillió szlovénnak van maroktelefonja. Elmondta, hogy azok tulajdonosai tavaly több mint egymilliárd percet beszéltek készülékeiken egymással, és csak az év utolsó hónapjában 11 millió SMS-üzenetet forgalmaztak. A szakértő beszámolt arról, hogy cége mintegy 71 millió eurónak megfelelő összeget fordított hálózata kiépítésére. A Mobitel bevétele a fejlesztéseknek és a szlovénok maroktelefon iránti érdeklődésének köszönhetően az 1999-es 80 millió euróról tavaly 233 millió euróra nőtt.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.