Belföld

CAIBON

A FigyelőNet annak járt utána, hogy hol tartanak a magyar brókercégek az interneten keresztüli értékpapír-kereskedés megvalósításában

CAIBON 1

A Caibon a CA-IB Értékpapír (www.ca-ib.hu) közép-európai on-line kereskedési rendszere. A piacon először lépő banki háttérrel rendelkező bróker a bank egyesülése és belső szoftverfejlesztés miatt a terveknél lassabban építi ki rendszerét. Ennek megfelelően a marketingkampány a teljes kiépítettségig még várat magára. A honlap kereskedésen kívül információkkal, grafikon-szerkesztővel, elemzésekkel szolgálja ki a felhasználót. Mai ügyfélkörük 500 befektetőt számlál, ami a brókercég teljes ügyfélkörének 1 százalékát teszi ki. A rendszerben elérhető papírok a szokásosak, a külföldi papírokkal való bővítést 1-2 hónapon belülre ígérik. A díjak náluk is olcsóbbak a hagyományos off-line brókeri szolgáltatásnál: 0,8 százalék, minimum 2000 forint.

A Caibon honlapja jól struktúrált, az áttekinthetőséget a wab-térkép is segíti. A legtöbb információ viszont csak regisztráció után hozzáférhető. A letöltések kissé lassúak, és a friss hírek aránya kicsi. A cég a kelet-közép európai térség többi országában is teljesen azonos rendszert és design-t valósít meg, ennek előnyét azonban a hazai befektető még nem igazán tudja kihasználni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik