Belföld

Mit csináljon húszmillió forinttal?

Képzelje el, hogy hirtelen nagyobb összegű pénzhez jut. Nyer a lottón, eladja kisebb cégét, vagy a nemrégiben örökölt lakást értékesítette sikerrel, így hirtelen azt vette észre, hogy húszmillió forint pihen a bankszámláján. Nem rossz, ugye? De hogyan tovább? A FigyelőNet szakértőjének tanácsai alapján könnyebben tudja eldönteni, mi is legyen ezzel a szép summával!

Az Ön portfoliója

Válassza ki, melyik illik Önre!

1. Mivel a következő 5 évben nem lesz szüksége erre a pénzre, elviseli a kockázatot, sokat akarja fialtatni a pénzét és vannak építész, valamint kivitelező ismerősei, a pénz nagy részéből vegyen egy dél-pesti ingatlant, míg a maradék néhány milliót tegye be a tőzsdére, s vegyen Matávot, OTP-t és Mol részvényt 2:1:1 arányban. Ettől a portfoliótól 3 év alatt duplázást várhat, de 5 év a legrosszabb esetben is elegendő lesz rá.

2. Elviseli a kockázatot, de készen akarja tartani a pénzét, ha netán valami jó üzleti lehetőség beüt, ezért a likviditást helyezi előtérbe. 30 %-ot ingatlanbefektetési alapba tegyen, 50%-ot a magyar tőzsdére a fenti 3 részvénybe, a maradék 20 százalékból pedig vegyen vállalati, banki kötvényeket. Ettől a portfóliótól 4-6 év alatt várhat duplázást, de rövid távon is a tőkéjének legalább a 90 százalékához bármikor hozzájuthat 5 nap alatt.

3. Mivel elég nagy a cégének a pénzforgalma, és a családjában is váratlan kiadások merülhetnek fel, ezért önnek fontos a biztonság és a jó likviditás. Ebben az esetben pénzének 30%-ából vegyen államkötvényt, 20%-ból más, jobban hozó kötvényt. 30%-kal szálljon be a tőkepiacra a brókere által ajánlott portfolióval, és a maradékot tartsa a folyószámlán, havonta tőkésítve. Ettől a portfoliótól évi 15%-os biztos hozamot várhat, valamint azt, hogy bármikor hozzájuthat a pénz feléhez, és 5 nap alatt a teljes összeghez.

4. Szereti fialtatni a pénzét, de nem ér rá foglalkozni vele. Az állampapír 10 százalékos hozamát viszont kevesli. Ebben az esetben menjen el egy letétkezelőhöz, vagy egy befektetési alaphoz és bízza rájuk pénzét, hogy az ő szakértelmük segítségével növelje a vagyonát.

Jó befektetést kívánunk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik