Belföld

Filmajánló: Jég és föld között

A K2 a világ második legmagasabb hegycsúcsa. A Golden Eye rendezőjének új filmje a hegymászás szerelmeseinek, melyben egy mentőexpedíció áll a középpontban. A mozi nem nélkülözi a speciális effekteket sem.

Filmajánló: Jég és föld között 1Peter Garrett tapasztalt hegymászó, csak kissé forrófejű. Családjával együtt nekivág a K2 nevű hegycsúcsnak, a Himalája és a világ legveszélyesebbnek tartott magaslati pontjának. A nagy vállalkozás alkalmával Peter húgával együtt lesz tanúja apjuk halálos balesetének, és emiatt határozza el, hogy végleg felhagy a sportággal. Már éppen azon van, hogy megbarátkozik új, hegymászást nélkülöző életstílusával, amikor kiderül, hogy testvére újabb próbálkozása nem járt sikerrel, és egy jeges hasadékba zuhanva társaival várja, hogy kimentsék. A mentőexpedíció miatt kénytelen megszegni korábban tett ígéretét és néhány mindenre elszánt társsal nekivág, hogy legyőzze a jég birodalmát és egyben a szörnyű múltat is.

A látványos jelentekben gazdag film témáját tekintve időszerű volt, mivel már régóta nem láthattunk ehhez hasonló kockákat a vásznon. Viszont erősen érezhető rajta hollywood hatása, ha a történet vonalvezetését vesszük. Martin Campbell rendező, aki nemcsak a Golden Eye című nagysikerű James Bond epizódot forgatta, de a Zorro álarcával is sok rajongót szerzett magának, a fekete ruhás latin hős romantikus eposza után visszatért az akciófilmek világába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik