Belföld

Az Immeltre váró kihívások

Az Immeltre váró kihívások

NE OKOZZ CSALÓDÁST A WALL STREETNEK

Kérdés, meg tudja-e ismételni Welch forgalomnövelési teljesítményét: az árbevétel a múlt évben az előzetes adatok szerint 18 százalékkal ment feljebb. Segítségére lehet, hogy az elemzők a következő hónapokra is felfutást prognosztizálnak. Immelt pedig azt hangoztatja, hogy további cégfelvásárlásokra és termékinnovációs lépésekre lehet számítani.

IRÁNYÍTSD A SZERTEÁGAZÓ BIRODALMAT

Immelt sosem irányított egyszerre több mint egy divíziót, és a GE 10 nagy divíziójából is csak 3-ban dolgozott. Ráadásul amennyiben lassulni kezd a növekedés, jelentős nyomás nehezedhet rá, hogy darabolja fel a GE-t több, könnyebben kezelhető részvállalatra.

INTEGRÁLD A HONEYWELLT

Amíg a 45 milliárd dolláros frigy lezajlik, Immeltnek egy éve lesz a Welch “szárnyai alatt” folyó betanulásra. Csakhogy ez a GE történetének legjelentősebb cégfúziója, és bizonyos, hogy a cégvezetés legfelső szintjein is még évekig figyelemmel kell kísérni a fejleményeket.

ÉPÍTS EGY CSAPATOT

Ez nem megy egyik napról a másikra, már csak azért sem, mert az elsőszámú vezetői állásra pályázó másik két jelölt minden bizonnyal távozik a cégtől. Immeltre azonban részben éppen azért esett a választás, mert született csapatépítő, s ugyancsak veleszületett képessége, hogy lojalitást ébresszen maga iránt beosztottai között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik