Belföld

Hiteltermékek ismertetése

Folyószámlahitel

A folyószámlán biztosított hitelkeret, amelynek terhére a keretösszeg erejéig a bankszámla-tulajdonos a hitel futamideje alatt (általában 1 év) átutalási megbízásokat, illetve bankkártya-műveleteket végezhet, vagyis szükség esetén a bankszámlát túlhívhatja.

Forgóeszközhitel

Általában egy évnél rövidebb futamidejű, forgóeszköz (készletek és vevőállomány) finanszírozására szolgáló forint vagy deviza hitel, mely lehet rulírozó (amikor a már törlesztett összegek a futamidőn belül a hitelkeretből újra lehívhatók) vagy eseti hitel.

Beruházási hitel

A vállalkozások nagyobb forrásigényű – technológia fejlesztéséhez, új termék gyártásához, kapacitásbővítéshez -beruházásaihoz igénybe vett, középtávú hitele. (A leggyakoribb fedezetek: értékpapír, ingatlan, gép, berendezés, készlet, árbevétel-engedményezés.)

Ingatlanfedezet mellett nyújtott hitel

Rövid vagy középtávra nyújtott hitel, amelynek elbírálása során elsődleges fontosságúak a fedezetül szolgáló ingatlan jellemzői (érték, forgalomképesség, tulajdonosok, tehermentesség stb.), a vállalkozás gazdálkodását nem vizsgálja olyan mélységben a bank, mint egyéb esetekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik