Belföld

FigyelőBarométer – december 15.

Csúcs László MNB alelnökjelölt. (0) Budapest nem kapja meg a 100 milliárd forintot. (-3) Ambrus Attilát 15 évre ítélték. (-2) Rossz idő lesz a gazdaságban is. Esik a FigyelőBarométer.

Mondja el véleményét!Ön szerint milyen a gazdaság hangulata? Merre mozdítaná el a FigyelőNet Gazdasági Barométerét? Nézzen be a Kávéházba, és szóljon hozzá a vitához!

Kattintson ide!

A kisgazdák döntöttek. Csúcs Lászlót jelölik a Magyar Nemzeti Bank megüresedett alelnöki székébe. A Magyar Hírlap információ szerint Surányi György örül, Járai Zsigmond kevésbé. Végül is érthető, mivel a leendő jegybankelnök Szapáry Györgyöt, Auth Henriket vagy Adamecz Pétert szerette volna a jelöltek között látni, Csúcs Lászlóról nem tett említést. Állítólag nem igazán jönnek ki egymással, pedig ez egy kisebb szervezet esetében is gátló tényező, nem beszélve arról, hogy itt egy ország jegybankjáról van szó. Érdekes, hogy nem számít vonzó munkahelynek az MNB. Törvényileg 12 alelnöki szék áll a monetáris politika döntéshozó testületének asztala körül, de ebből csak 4 foglalt. Lassan az MNB működőképessége kerül veszélybe. Ha ebből a szempontból nézzük Csúcs László jelölését, akkor nem szabad ellenezni. Legalább ül majd valaki az asztal körül.

Ha már az asztalnál tartunk, jól mutatna rajta egy nagy levesestál is, amelyből két évig lakmározhatnánk. Már aki… Demszkyék még szalvétát sem kapnak. A kormány nem fizeti ki Budapestnek azt a 100 milliárd forintot, amit a bíróság ítélt meg, és amiből a négyes metró épülne. Demszky az Alkotmánybírósághoz fordul. Majd dönt. Gondolom az senkit sem zavar, hogy az Alkotmánybíróság is ugyanabból a tálból eszik. A kanalamat rá, hogy négyes metró már csak akkor lesz, ha Demszkyt miniszterelnöknek választják. (Hogy is van a mondás a piros hóesésről?)

Már csak leves jut Ambrus Attilának is. 15 év. Ennyit kapott. A bankokat fölöslegüktől megfosztó újkori Rózsa Sándor számára a büntetés életfogytiglannal ér fel. Az ő levesestáljában 196 millió forint úszott. Ezt társaival majdnem mind el is kanalazták, de elismerték. Az, hogy vállalták tettüket olyan becsületre utal, amit sok levesimádó nem igazán vallhat magáénak. Még azok sem, akiknek néha torkán akad a falat. Vajon lesz olyan, aki visszaköhögi? Nem valószínű. Inkább megfullad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik