Belföld

Hogyan lehet másodállást vállalni?

Megtiltotta a főnöke, hogy másodállást vállaljon? Kirúgással fenyegetik, mert kiderült, hogy részesedése van egy konkurens cégben? Jobban teszi, ha elmélyed a különböző összeférhetetlenségi szabályokban.

Hogyan lehet másodállást vállalni? 1Első számú szabály, hogy mindent lehet, ha van papírunk róla. Különösen érvényes ez az olyan “érzékeny” esetekre, amikor valaki nemcsak egyetlen helyen szeretne dolgozni, hanem másodállást kíván vállalni.

Jobb szólni!Legelőször is, ha szeretne másodállást vállalni, akkor köteles azt a cégénél bejelenteni. Fontos megjegyezni, hogy a bejelentési kötelezettség nemcsak a munkaviszonyra, hanem bármilyen, munkavégzésre irányuló jogviszonyra, így tehát megbízási vagy vállalkozási tevékenységre éppen úgy érvényes. Vagyis ha nem szól, hanem lapít, akkor azt kockáztatja, hogy rendkívüli felmondással penderítik ki a cégtől.

Megtilthatja-e a másodállást a munkáltató?

A jogszabály szerint a cége bizony megtilthatja a másodállás elvállalását, sőt esetleg annak feladására is kötelezheti, ha az a vállalkozás indokolt gazdasági érdekeibe ütközik. Nem árt azonban jól megnézni a a munkaszerződés pontos szövegét, hiszen ettől a főszabálytól a felek eltérhetnek, és a munkáltató kikötheti azt, hogy más esetekben is megtilthatja másodállás ellátását. Ha tehát a munkaszerződésben Ön elfogadta azt, hogy a munkáltató a másodállást nemcsak akkor tilthatja meg, ha ütközik a gazdasági érdekeivel, akkor teljesen jogszerűen folyamodik ehhez az eszközhöz.

És mi a helyzet a részesedéssel?

Kérdés, hogy mi a teendő, ha akadékoskodik a cége mert kiderült: részesedése van egy olyan vállalkozásban, amely a munkáltatójával azonos tevékenységet is folytat? Összeférhetetlenségre hivatkozva ki akarják rúgni, annak ellenére, hogy személyesen egy percig sem dolgozott a másik cégnél, egyszerűen csak egyik tulajdonos, vagyis legfeljebb a közgyűlésre járt el, és felvette az osztalékot…

A szabály, az szabályCsak a munkaviszonyt vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt kell bejelenteni a munkáltatónak, aki így csak annak létesítését tilthatja meg. A tagsági viszony nem ilyen, ha nincs személyes közreműködés a társaság tevékenységében.

Megnyugtathatjuk, ehhez bizony nincs joguk a főnökeinek! Alapszabályként fontos tudni: ha személyesen nem tevékenykedik a másik cégnél, akkor nem is kell bejelentenie a tagságát, arra pedig főleg nincs joga a felettesének, hogy emiatt kirúgja önt. Vagyis önmagában az, hogy részesedése van egy másik, hasonló profilú cégben, a jog szerint még nem veszélyezteti a munkáltató gazdasági érdekeit. Meg kell azonban jegyezni, hogy a konkrét esetet mindig alaposan meg kell vizsgálni, lehetnek kivételek.

Vezető vagyok és összeférhetetlen?

Ha Ön vezető, vagyis a jog megfogalmazása szerint a cégénél vezető állásúnak minősül, akkor természetesen szigorúbb szabályokat kénytelen elfogadni. Nem

teheti meg például, hogy megállapodás nélkül bármilyen másodállást vagy melléktevékenységet végezzen. Kivételt ez alól csak az oktatási, tudományos és szerzői jog alá tartozó munkák képeznek. Jobb, ha belenyugszik azonban, hogy a munkaszerződésében még ezeket a tevékenységeket is kizárhatják az Ön számára. Ha mégis megteszi, akkor akár kártérítésre is kötelezhetik vagy más jogkövetkezményekkel is szembe kell néznie.

Ugyanezen logika alapján vezetőként nem szerezhet részesedést a munkáltatójával azonos vagy hasonló tevékenységet végző cégnél sem. A szabály alól azonban természetesen kivétel is van: a nyilvánosan működő részvénytársaságban való részvényszerzésre mindez nem vonatkozik.

Szintén a szigorúság jegyében nem köthet a saját nevében vagy javára a munkáltató tevékenységi körébe tartozó ügyleteket olyan vállalkozásokkal sem, amelyek rendszeres gazdasági kapcsolatban vannak az Ön által irányított társasággal. Érdekes, hogy ebből a szempontból a társasági szerződésbe felvett és nem a ténylegesen gyakorolt tevékenységek az irányadók. Ha mindezeket a szabályokat mégis megszegi, akkor akár rendkívüli felmondás vagy éppen kártérítés jut önnek osztályrészül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik