Belföld

Illegális szoftverek után kutat a rendőrség az Egis-nél

24.hu
24.hu

2000. 11. 30. 07:55

(Prim) Szerda délután a rendőrség illegális szoftverek után kutatva házkutatást tartott az Egis gyógyszergyár budapesti telepén. A hatósági fellépésről a BSA az alábbi közleményt adta ki: "A mai napon egy nagy magyar gyógyszeripari cégnél ismeretlen tettes ellen büntetőeljárás indult szerzői jog megsértésének alapos gyanúja miatt. A történtekről a rendőrség hivatalosan értesítette a BSA Magyarország képviselőjét. Ma Magyarországon 52 százalékos az illegális üzleti szoftverfelhasználás. A Büntető Törvénykönyv értelmében ezért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A BSA ez alkalommal ismételten szeretné felhívni minden állampolgár figyelmét, hogy illegális szoftverek használata nemcsak törvényellenes, hanem komoly gazdasági következményekkel is járhat. A BSA azért küzd, hogy a szerzői jogok ismertetésével, elfogadtatásával és a jogtiszta szoftver használat elterjesztésével az ilyen és hasonló esetek elkerülhetőek legyenek." A gyógyszergyár vezetősége egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.