Belföld

Reggeli Helyzet – november 17.

Elfojtották a gázkitörést (+3), a költségvetésben jövőre nagyobb összeg jut fejlesztésre (+1), ma éjjel teljesülnek a kívánságok (+2). Boom! Hat ponttal nőtt a FigyelőNet Gazdasági Barométere.

Mondja el véleményét!Ön szerint milyen a gazdaság hangulata? Merre mozdítaná el a FigyelőNet Gazdasági Barométerét? Nézzen be a Kávéházba, és szóljon hozzá a vitához!

Kattintson ide!

Csütörtök este sikerült elfojtani a pusztaszőlősi gázkitörést. Még az éjjel elkezdték feltölteni betonnal a megsérült kutat. A gázárak változására valószínűleg aligha lesz hatással ez a “természeti jelenség”, de az biztos, hogy az ott kárba veszett több tonna fűtőanyag sok család számára nyújthatta volna az “otthon melegét”. A Mol a környező lakosok számára minden kárt megtérít, igaz, az ott lakók – mint ahogy azt a közeli település polgármestere nyilatkozta – már hozzászoktak hasonló zajjal járó eseményekhez: azon a területen nem először történt ilyen jellegű baleset. A Mol számára ez a nap jól kezdődik, és még nekünk is kedveskedik: mától 3 forinttal ismét olcsóbb a benzin. (3 forint = +3 FigyelőNet pont a gazdaságnak.)

Jó hír az is, hogy a korábbi tervekhez képest közel 85 százalékkal növekedhet a Széchenyi-terv céljaira szánt összeg a következő két évben, amely a Népszabadság információ szerint 800 milliárd forintot tesz ki. A lényeg: emelkedik a Tervre elkölthető összeg. Kiemelten foglalkoznak majd a vállalkozások támogatásával és a turizmus fejlesztésével, de kevesebbet szánnak a lakástámogatásra, amely már nem olyan jó hír. (Ezért csak +1 pont jár!)

Ha megtehetjük, ma éjjel ne aludjunk: megérkeznek a Leonidák! A hulló csillagok milliárdjai gyönyörű látványt nyújtanak. Mindeközben rengeteg kívánságunk lehet, amely a hagyományok szerint teljesülni is szokott.(Mi kettőt kívánunk, de titok! = +2 pont)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik