Belföld

Mérik a mobilok sugárzását

24.hu
24.hu

2000. 11. 14. 00:30

(MTI) Az Európai Bizottság jövő év tavaszától - határértékek megállapítása nélkül - szabályozni kívánja a mobiltelefonok elektromágneses sugárzásával kapcsolatos méréseket - jelentette be az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet. Az Európai Unió COST (Cooperation for Technology and Sience) programja olyan kutatási projektet indított el, amely a GSM-rendszerek bázisállomásait körülvevő elektromágneses sugárzás nagyságát vizsgálja négy európai országban: Ausztriában, Belgiumban, Németországban és Magyarországon. A lakosságot érő elektromágneses sugárzás értékeinek megállapításakor a kutatók több, a sugárzás mértékét és várható következményeit befolyásoló tényezőt vizsgálnak. Így a népsűrűséget, a domborzatot, a különböző mobiltelefon-rendszerek technikai sajátosságait, illetve a mobiltelefont használók számát is figyelik.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.