Belföld

Bezárták a CW Bankot

24.hu
24.hu

2000. 11. 14. 09:01

(FN, VG) Bezárták a hányatott sorsú MNB-leánnycéget, a bécsi CW Bankot. A tavaly október óta végelszámolás alatt álló CW Bank múlt heti közgyűlése döntött a bankengedély visszaadásáról. Ezt megelőzően elfogadták a szeptember végén zárult pénzügyi év mérlegbeszámolóját, amit a bécsi PricewaterhouseCoopers auditált. A CW befejezte banki tevékenységét, betéteseit kifizette, kihelyezéseinek túlnyomó többségét beszedte, év végére pedig behajtja tavaly őszi követelésállományának 90 százalékát. Mint emlékezetes, a bank tavalyi likvidációs nyitómérlegében 2,1 milliárd schilling kinnlevőség szerepelt, az ez év október 1-jei előzetes zárómérlegben viszont csak 640 millió. Decemberre ez 200 millió schillingre apadhat. A banki licenc visszaadása után a CW Rt. a jogi ügyek lezárultáig működik tovább. A néhány tucat futó peres ügy intézését addig 1-2 fős stábbal is fenn lehet tartani.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.