Belföld

Reggeli Helyzet – november 8.

Menesztik a környezetvédelmi minisztert? (-) Orbán szerint új gazdaságpolitikai korszak kezdődik Magyarországon (+) Idei mélypontján a tőzsde (-) Két mínusz, egy plusz, esik a FigyelőBarométer.

A derék Ligetvári Ferenc környezetvédelmi miniszter túl mélyre ásott a kisgazda mélyben, tegnap a párt elnöke, Torgyán József szólította fel lemondásra arra hivatkozván, hogy nem szolgálta a párt érdekeit. És valóban, a jelek szerint túl komolyan vette a feladatát, amikor az emberei fáradhatatlanul felderítették a Pepó-korszak visszaéléseit és már feljelentést is tettek emiatt az ügyészségen. Ligetvári a felszólítás ellenére sem mondott le, ezért most Torgyán kezdeményezi menesztését a miniszterelnöknél, aki, ha el akarja kerülni a koalíciós válságot a büdzsészavazás kellős közepén, lenyeli a békát és elküldi a jó szakember hírében álló a minisztert. Tragédia, hogy ez éppen a hányatott sorsú környezetvédelmi tárca élén következik be, a terület elmaradásait már korábban is élésen bíráló úniós országjelentés közzétételének előestéjén. Zűrzavar és kapkodás tehát kisgazda oldalon, és most már az ország kárára.

Új gazdasági korszak indul január elsejétől a Széchenyi programmal – hirdette ki tegnap a miniszterelnök, és innen drukkolunk, hogy január elseje is tisztában legyen ezzel a kötelességével. A nagy Széchenyi terv eddigi állapotából arra következtetünk, hogy lehet belőle valami, ha tényleg jól hasznosul az az egymilliárd dollárnyi összeg, amit a kormány gazdaságfejlesztésre áldoz és a magántőke valóban 3-4 milliárddal követi.

Talán-talán ez is valami segítség lehet a tőzsdének, amely idei mélypontján zárt, pang, és ezer sebből vérzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik