Belföld

Járai nem aggódik

24.hu
24.hu

2000. 11. 08. 10:57

(FN, MTIECO)A pénzügyminiszter szerint jobb lesz a hazai adórendszer az elfogadott változások nyomán, Járait nem aggasztja a folyó fizetési mérleg vártnál nagyobb hiánya. A tárca vezetője sajtótájékoztatóján kifejtette: az elfogadott adómódosító indítványok alapján nem kell változtatásokat végrehajtani a költségvetési törvényjavaslatban, hiszen azok sem a bevételek, sem a kiadások főösszegére nem hatottak, a többletbevételek, illetve a várható központi kiadásnövekedések, az elmaradó bevételek nagyjából kioltják egymást. Véleménye szerint az előzetes számok tükrében az államháztartás október hónapban 60 milliárd forint körüli szufficittel zárt, a többlet elsősorban annak köszönhető, hogy októberben a vállalkozások mindig jelentős áfabefizetéseket hajtanak végre. A folyó fizetési mérleg szeptemberi, a várakozásoknál magasabb hiányáról elmondta: egyhavi adatból nem lehet messze menő következtetéseket levonni.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.