Belföld

Reggeli helyzet – november 3.

Ittasan vezetett George W. Bush (-1), jövőre is 5 százalékkal növekszik a magyar gazdaság (+1), egyre biztosabb, hogy az OTP kezébe kerül a Postabank (+-1). Stagnál a Figyelő Barométer.

Már csak néhány nap, és kiderül, ki lesz a világ legnagyobb hatalmú embere az elkövetkezendő négy évre. Az amerikai elnökválasztás finisében mindent bevetnek az ellenfelek, hogy borsot törjenek egymás orra alá. A közvélemény-kutatások alapján néhány százalékpontos vezetéssel biztos befutónak nem mondható George W. Bushról kiderült: 24 évvel ezelőtt ittasan vezetett, és 150 dollárra meg is büntették. Még nem tudni, hogy ez milyen hatást vált ki a választókból, de sokan úgy vélik: az elnök legyen olyan, mint az átlagember. Amerika első emberei ezt néha komolyan is veszik. Azt már tudjuk, hogy félrelépnek, de hogy még alkoholt is fogyasztanak – elképesztő! Már csak az érthetetlen, miért nyilatkozta az elnökjelölt a hír hallatán, hogy már 14 éve nem ivott szeszes italt? Ki hiszi ezt el?

Bármi is történjék a tengerentúlon, a magyar gazdaság rendületlenül tör előre. Az Ecostat szerint jövőre is legalább 5 százalékkal növekszik a GDP. Ez önmagában is biztató jel, de ha hozzávesszük, hogy a reáljövedelmek ugyancsak hasonló mértékben nőnek, akkor már elmondhatjuk: végre lesz mit aprítani a tejbe. Hogy fokozzuk az eufóriát, megemlíthetjük még a csökkenő vámterheket, de vigyázni kell, mert a jóból is megárt a sok.

A Postabank is jó volt, már amikor… Az biztos, hogy a Kisherceg és a Micimackó még sokunk polcán évekig ott fog díszelegni, nem úgy, mint a jelenlegi felirat a bankfiókok bajáratánál. Az OTP versenytársaként 1988-ban megalapított pénzintézet lassan a “nagy testvér” ölébe hull. Bármi is történjen, a Postabanknak már nem jósolnak nagy jövőt. A rendszerváltás után “megtette szolgálatait”, támogatta a kultúrát, hozzájárult néhány “szegény” ember boldogulásához. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ma már nincs rá szükség. Béke poraira!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik