Belföld

Reggeli Helyzet – október 25.

24.hu
24.hu

2000. 10. 25. 10:06

Csak a multiknak emeli a gáz árát a kormány (-) Már jövőre felszabadítanák a gázpiacot a nagyfogyasztóknak (+) Működik a Lex Grespik (-) Tovább esik a Figyelő Barométer. Furcsán egyoldalúra sikeredett a kormány megkésett és igencsak kényszeredett gázáremelési megoldása, szinte érezhető rajta a sarokba szorítottság. Egyrészt az látszik rajta, hogy a Mol felvásárlását és teljes lezüllesztését megakadályozandó most már dönteni kellett, másrészt viszont a mesebeli lányhoz hasonlóképpen úgy, hogy adjon is valamit meg ne is. Emelkedjen a gáz ára és közelítsen a piaci szinthez, de még véletlenül se morgolódjanak a választók, ne ugorjon meg az infláció, és ne hozzák kényelmetlen helyzetbe az amúgy ipari fogyasztónak számító kis- és középvállalkozásokat. Egyrészt dicsérendő a szociális érzékenység, másrészt viszont ez a megoldás egyértelműen rossz üzenet a nagyfogyasztónak számító multiknak. Ismét a "fizessenek a gazdagok" elve érvényesül, ami csak a problémák elodázásához elég. Öröm az ürömben, hogy ezek a nagyfogyasztók talán már jövőre liberalizált feltételekkel vásárolhatnának. A multi- és külföldi-ellenesség újabb megnyilvánulása a Fővárosi Közigazgatási Hivatal legfrissebb statisztikája, amelyet a Világgazdaság idéz. Eszerint minden ötödik, ingatlanvásárlóként jelentkező külföldi kérelmét elutasítja a hivatal, vagyis az eddigi arány többszörösét. Grespik László érvényesíti a kvótáit.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

Visegrád, 2017. február 15.
Szatmáry Kristóf fideszes képviselő érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség kihelyezett tanácskozására Visegrádon 2017. február 15-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.