Belföld

gg

A Fidesz MC-je révbe ért. A Magyar Televízió újévi közleményében tudatta, hogy Medveczky Balázs vezérigazgató az 1-es csatornát Rákay Philipre bízta. Az idén 39 éves televíziós sosem titkolta, hogy nem szimpatizál az MSZP-vel, ugyanakkor rajong a Fideszért. Ez némiképp beárnyékolja a köztévé üzenetét, mely kiemelt célként nevezi meg, hogy a nemzeti főadó kiegyensúlyozott információs csatornává váljon.

Az acélvárosban született, de nagykorúvá több mint 300 kilométerre, délnyugatra, Szekszárdon vált Rákay Kálmán, aki saját bevallása szerint végigjárta a televíziós újságírás ranglétráját. A karrierje a városi televízióban kezdődött, ahol, ha kellett világosított, megemelte az állványt, vágott, műsort vezetett és riportokat készített. A Magyar Demokratában még 2009-ben annak adott hálát, hogy mindent megtapasztalhatott, és nem afféle „ma divatos médiasztárként” kezdhette a pályát.

Az országos karrier kezdete a köztévéhez köti Kálmánt, akiből időközben Philip lett. 1992-es Riporter kerestetik győztese évekig kedvelt személyisége volt a celebmédiának. A Z+ zenei csatorna sztárjáról a nézők elhitték, hogy értük dolgozik, az, amit csinál nem kényszerből, hanem szeretetből teszi.

Ezt az imidzsét döntötte romba egy kollégája, aki megosztotta a világgal, hogy mit is gondol valójában. A stúdiófelvételeken a rajongóját lekúrvázó, a nézőt leszaró sztár 2002-ben végül mindenki számára egyértelművé tette, hogy ő hova tartozik.

Philip több interjúban is elmondta már, hogy élete egyik legjobb döntését hozta, annak ellenére, hogy azóta sokak állandó kereszttűzében áll.

Támadták kommunikációs cége miatt, amely jobboldali önkormányzatoknak is segített és olyan megnyilatkozásaiért is, melyek furcsán hangoznak egy újságíró szájából.


Semjén Zsolt, Surján László és Rákay Philip

Semjén Zsolt, Surján László és Rákay Philip


Rákay Philip politikával kapcsolatos gondolatai




Kérdés Stumpf Istvánhoz

műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010. 01. 22.

„.. döbbenetes, hogy megint az a fajta kártya kerül elő, ami minden 4 évben előkerül az MSZP részéről, a nyugdíjasokat valahogy a Fidesz ellen fordítani – lásd 19 ezres hazudozástól kezdve, még sorolhatnánk ilyeneket. Tehát nem féltek ti attól, hogy azért ez a nyugdíjasokat célzó kampány igencsak eredményes lehet az ő szempontjukból?”

Az SZDSZ-ről

műsor: Hír TV, Péntek 8
műsor: 2010. 02. 26.

“Persze, hát esettanulmánynak meg politológiai esettanulmánynak tökéletes az SZDSZ története ilyen szempontból – szerintem mindannyian egyetértünk, de azért azt sem véletlenül szoktuk mondani, és nem csak itt, ebben a műsorban, hogy talán a legkárosabb politikai formáció volt az elmúlt 20 évben.”

Gyurcsány Ferencről

műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010.

„ Ő, aki a nagy árokbetemető, meg a blogján állandóan ez a “boruljunk össze”, és “szeressük egymást gyerekek” típusú hangütéssel kábítja a még erre kíváncsiakat. Szóval, hogy hányadszor lehet még ugyanazt eljátszani mindamellett, hogy egyébként még mindig Orbán Viktor és a Fidesz a mocskos, szélsőséges, meg nem tudom milyen árokásó gazember.”

Az MDF-ről

műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010. 03. 26.

“Az MDF már régóta egy hazug politikai konstrukció volt, hát de azóta minimum, amióta a lakitelki alapító sátorverő Lezsák Sándort kitessékelték az MDF-ből. Azóta épeszű ember nem hiheti, hogy ez az MDF ez a nevén kívül bármiben hasonlít arra a pártra, meg arra a mozgalomra, amely ’87 őszén létrejött.”

Választások előtt 16 nappal

műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010. 03. 26.

Kövér László: Ezek eltakarodnak onnan, a bársonyszékből fölállnak és savanyú képpel arrébb kullognak, akkor következik be az a pillanat, amikor hála istennek végre megszabadulhatok a hosszú hajamtól.

Rákay Philip.: Most majdnem azt mondtam, hogy várjuk ezt a pillanatot, de azért, hogy minél előbb bekövetkezzen az, hogy ők elmenjenek, elsősorban emiatt.

Kövér László: És hát, ne csak várjuk, hanem még amit tennünk kell a hátralévő 16 napban, azt tegyük is meg, mert anélkül ez nem fog sikerülni.

Rákay Philip.: Ez pontosan így van.

Az első forduló előtt

műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010. 04. 09.

“Hát nagyon régóta várunk erre a vasárnapra. Már nem kell túl sokat aludni, és a nézők kedvéért mondom, azok kedvéért, akik ezt a műsort vasárnap délelőtt is szívesen meg szokták nézni, most a kampánycsend miatt természetesen ne keressék. Viszont ma, péntek este 11 és éjfél között természetesen ezzel búcsúzunk majd a kampánycsend előtt.

Orbán Viktor volt a Péntek 8 mai vendége. Köszönjük, hogy itt voltál velünk, Önöknek pedig a figyelmet. Drukkolunk vasárnap, és aztán jövő pénteken találkozunk.”

A második forduló előtt



műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010. 04.23.

“Második felvonás április 25-én vasárnap. Este 7 óra után sokkal okosabbak leszünk, és egy hét múlva, ígérem, hogy Péter (Csermely Péter – szerk. ) barátommal visszatérünk, és remélem, hogy fülig ér majd a szánk, de ehhez természetesen Önök is kellenek.

Viktor (Orbán Viktor – szerk.), te pedig kérlek, ígérd meg, hogy legközelebb nem kampánycsendben jössz majd, vagy nem csak a következő kampánycsendben ülsz majd itt, hanem előbb is megtisztelsz bennünket.”

A Parlament alakuló ülésének napján

műsor: Hír TV, Péntek 8
időpont: 2010. 05. 14.

“Lajos (Kósa Lajos – szerk.), kezdjük egy-két személyes élménnyel. Megható volt egyszerre ott együtt énekelni a Himnuszt, döbbenetes látvány volt a karzatról nézve ez a hatalmas kétharmados frakció, és nagyon emelkedett pillanatokat is átélt az ember.”



Ajánlott videó

Olvasói sztorik