Közélet

Pártfogoltja verte agyon a cibakházi plébánost

cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottja (cibakházi rablógyilkosság)
cibakházi rablógyilkosság gyanúsítottja (cibakházi rablógyilkosság)

A tiszteletes ismert volt arról, hogy segítette az elesetteket. Ez lett a veszte is.

A fővárosban élt hajléktalanként az a fiatal férfi, aki szerdán megölte Cibakháza plébánosát – írja a Bors. A lap szerint a 19 éves fiú ismerhette áldozatát, valószínűleg egy volt a pap pártfogoltjai közül.

A 72 éves plébános holttestét szerdán találták meg. A rendőrség számos részletet közölt az ügyről. Tudni lehetett, hogy a pap autóját ellopták. A kocsira Budapesten találtak rá szerdára virradó éjszaka, a fák közé szorulva a XIII. kerületben. A fővárosi rendőrök még éjszaka értesítették a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főkapitányságot, mivel megtudták, az autó tulajdonosa Cibakházán él. Amikor szerda délelőtt elmentek a megadott címre, akkor találtak rá a 72 éves áldozatra. A tiszteletest összeverték és megkötözték, majd a parókia pincéjébe lökték.

Az ügyben emberölés miatt indult eljárás. Csütörtökön el is kapták a tettest. A 19 éves gyilkost Budapesten, a Népligetnél fogták el.

A fiú pénteken úgy jelent meg a bíróságon, hogy cipő helyett lábzsákot viselt. Mindent beismert. Mint kiderült, korábban is volt már büntetve. A bíróság pénteken elrendelte a rablógyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik