Közélet

Géppisztolyos férfi cirkált az utakon

közúti ellenőrzés (közúti ellenőrzés, rendőr, )
közúti ellenőrzés (közúti ellenőrzés, rendőr, )

AK-47-es hozzá tartozó tárral, egy halom lőszer, baseballütők, gáz-riasztó fegyverek – roskadásig pakolták a kocsikat. A rendőrök hét embert fogtak el.

A két autót a napokban állították meg a rendőrök, Lesenceistvándon és Lesencetomajon cirkáltak késő este. Jól tették, az előbbi településen „leintett” kocsi csomagterében ugyanis egy AK-47 típusú gépkarabélyt, a lőfegyverhez tartozó tárat, a lőfegyverhez és más típusú lőfegyverekhez való lőszereket, továbbá baseballütőket találtak egy táskába rejtve. A Lesencetomajon igazoltatott  jármű két utasa pedig egy-egy gáz riasztófegyvert tartott magánál, bár mint kiderült, erre volt engedélyük.

Kalasnyikovot rejtett a fekete táska (police.hu)

A rendőrök összesen hét embert állítottak elő,  egyiküket – egy a 39 éves sümegi férfit – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt, aki kihallgatásán elismerte, hogy a gépkarabélyt és a lőszereket tartalmazó táskát ő tette a csomagtartóba. Állítja, a veszélyes portékát előző nap, kutyasétáltatás közben találta. Ugyanakkor nem tett panaszt sem a gyanúsítás, sem az őrizetbe vétel ellen.

A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte – tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Azt még vizsgálják, a kalasnyikov és a többi lefoglalt holmi honnan származik, ahogy azt is, mi volt a férfi szándéka ezekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik