Közélet

Titkos lépcső vezetett a váci drogültetvényhez

Marihuána  (marihuána, )
Marihuána  (marihuána, )

A növények egy barátságos, sárga szoba, illetve a kanapé „alatt” cseperedtek.

Egy gödi és egy váci házat forgattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök. Azután mentek Pest megyébe, hogy fülest kaptak: ott egy üzlet lebonyolítása után kábítószer-szállítmány indul az amúgy is drogügyekben úszó Kecskemétre.

Először Dunakeszi egyik bevásárlóközpontjában csaptak le hétfő este, ahol igazoltattak egy váci és egy gödi férfit. Átvizsgálták a ruháikat, így bukkantak rá a gyanús zöld növényt rejtő csomagra, amely csaknem egy kilogrammot nyomott, illetve előkerült némi fehér por és egyéb növényi származékok is.

Néhány óra múlva már a gyanúsítottak otthonait kutatták át. A gödi családi házban egyebek mellett digitális mérleget, két cserépben cannabis növényt, 6 zacskó port, további növényi származékokat, illetve mobiltelefonokat foglaltak le.

A váci férfi lakcíméről sem távoztak üres kézzel, sőt,a  valódi meglepetés csak ott érte őket: azon túl, hogy nagyjából másfél kilogramm „ zsályaszerű anyagot”, több gramm szárított növényi származékot találtak, az egyik szobában egy titkos lejáratot fedeztek fel. A gondosan elrejtett ajtó a kanapé alatt lapult.

police.hu

A föld alatti helyiségben 30-tól 150 centiméterig terjedő magasságú, 77 tőből álló, különböző fejlődési szakaszban levő cannabist számoltak össze a nyomozók.

A botanikus szakértő előzetes véleménye szerint kábítószernek minősülő Cannabis Indica növényekről van szó.

A két férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is

Ajánlott videó

Olvasói sztorik