Közélet

Tűzpárbaj a szombathelyi pszichiátrián

pszichiátria (pszichiátria)
pszichiátria (pszichiátria)

Rálőttek a rendőrök egy dühöngő férfira péntek reggel a szombathelyi kórház Huszár úton lévő pszichiátriáján. A beteg állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedik haza, felgyújtja az épületet, és lövéseket adott le a kiérkező rendőrökre.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztály biztonsági szolgálata hívta ki a rendőröket, miután egy férfi az intézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzött, fegyverrel hadonászott – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kiérkező rendőrök lángokban találtak a parkosított területet, a dühöngő férfi több lövést adott le fegyveréből feléjük. A szolgálatparancsnok rálőtt a férfira, a vállát és combját találta el. A férfi elejtette a fegyverét, a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A rendőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el.

Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója azt mondta, hogy a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.

A korábbi sajtóhírekkel szemben a nyugat.hu úgy értesült, a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta, eközben látták meg nála a fegyvert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik