Közélet

Agyonlőttek egy ismert vállalkozót Szolnokon

szolnok (szolnok)
szolnok (szolnok)

A férfit saját otthonában lőtték le. Feleségét kórházban ápolják.

A lövések a szolnoki Hunyadi utcában dördültek el hétfő délelőtt. A szoljon.hu azt írja, az áldozat egy ismert vállalkozó. A férfit saját otthonában ölték meg. A tettes autóvásárlás ürügyén jutott be a házba.

Fotó: MTI/Mészáros János

A férfi felesége is otthon volt ekkor, a támadó megpróbálta leütni, de szerencsére sikerült elmenekülnie a házból, a közeli hivatalba sietett segítségért. A nőt jelenleg kórházban ápolják, sérülései nem súlyosak.

A gyilkos a történtek után robogóra pattant és elhajtott, a rendőrség nagy erőkkel keresi. Egyelőre annyit lehet tudni róla, hogy alacsony és köpcös, 50 év körüli, göndör és fekete hajú férfi.

A rendőrség sajtótájékoztatót tartott a helyszínen, közölték, a terrorelhárítási központ emberei, kommandósok is keresik a férfit, több tucatnyi rendőr van a nyomában. A lakosság segítségét kérték a gyilkos előkerítésében, ám figyelmeztettek: senki ne próbálja meg feltartóztatni, mert valószínűleg fegyver van nála.

A Szolnoki Napló lakók és egy magát megnevezni nem kívánó informátor tájékoztatása alapján azonban úgy tudja: a bűncselekmény áldozata egy Erdélyből áttelepült, autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozó, aki egy autó eladása miatt 9 órára várta ismerősét.

Információik szerint a nyomozók nagyon gyorsan beazonosították a Fácán utcában lakó tettest. A környéket ezért körülvették és hermetikusan lezárták, miközben értesítették a terrorelhárítókat. Ám még utóbbiak megérkezése előtt elkapták a gyilkost – állították a szemtanúk.

Az elfogásról szóló információt azonban a rendőrség cáfolta.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik