Közélet

Elhajtották a kórház bejáratától a leszakadt karú magyart

Rossz helyen parkolt, ezért elküldte az őr.

A 37 éves magyar férfi karját szombaton tépte le egy munkagép Ausztriában. A baleset miatt sokkos állapotba került – ennek köszönheti, hogy nem vérzett el. Kocsiba ült, és levágott végtagjával a kismartoni (eisenstadti) kórházba hajtott. Az intézményhez érve viszont nagy sietségében a mentőbejáratnál parkolt le, ahonnan elküldte az őr, mondván: nem ott kell bejelentkezni – számol be szerdai cikkében a Blikk.

A szerencsétlenül járt magyar nem ellenkezett. Visszament az autóhoz, keresett parkolóhelyet, sőt, még parkolócetlit is váltott, s csak ezután ment vissza a kórházba. Utolsó erejével a nővérpultra hajította leszakadt alkarját, azt kérte, varrják vissza, majd összecsuklott.


Fotó: EPA / Herbert Neubauer

A kismartoni kórház a történtek után közleményben reagált. Azt írták, a biztonsági őr csak a dolgát végezte, nem láthatta, hogy a sérültnek leszakadt a karja.

A magyar férfi végtagját végül sikerült az orvosoknak megmenteni. Tegnap ismét megoperálták, de a szakemberek szerint ez már csak rutinműtét volt – írja a lap.

Az osztrák munkaügyi hivatal vizsgálja a baleset körülményeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik