Közélet

Vérfagyasztó részletek az üllői mészárlásról

Lovoldozes-Ullon(960x640).jpg (lövöldözés, üllő)
Lovoldozes-Ullon(960x640).jpg (lövöldözés, üllő)

„Megölte az anyámat és a fiamat” – kiabálta a gyilkos élettársa. Az idős férfi biztosra ment: mindenkit fejbe lőtt.

Ahogy arról a Hír24 elsőként beszámolt, családi tragédia történt hétfőn késő délután Üllőn. Három ember halt meg, köztük a gyilkos is. Információink szerint este fél 6-kor értesítették a rendőrséget, egy férfi tett bejelentést. A háttérben az ügyeletes női hangot halott, az asszony sikítozott, azt kiabálta, fiát és anyját megölték.

Rendőrök siettek Üllőre, az Akácfa utcába. Az egyik ház előtt megtalálták az első holttestet: a tettes párja volt az, fején, testén lőtt sérülésekkel. Valamivel messzebb, egy másik ingatlan udvarán újabb áldozatra bukkantak, egy idős asszony feküdt ott. Ő életben maradt.

Beljebb érve az udvaron az egyenruhások két újabb holttestet fedeztek fel: a gyilkosét és egy középkorú férfiét. A fejüket érte lövés. Utóbbi áldozat a tettes élettársának fia. A rendőrség megállapította, a 74 éves volt a tettes, a fegyver mellette hevert.

A mentők az egyetlen túlélőt, a nő idős édesanyját mentőhelikopterrel vitték a budapesti Honvédkórházba, Úgy tudjuk, őt is fejbe lőtték, állapota továbbra is életveszélyes. Értesüléseink szerint az egyik szemét ki kellett operálni. A hvg.hu úgy tudja, a sérültet előbb a baleseti intézetbe vitték, de nem volt hely az intenzív osztályon, ezért továbbszállították. Az asszonyt még nem tudták kihallgatni.

Időközben kiderült, az ámokfutónak nem volt fegyvertartási engedélye.  – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság   Az MTI úgy tudja, hogy a szomszédok többször is szem- és fültanúi voltak a házból kiszűrődő hangos veszekedéseknek. Az origo.hu szerint a férfi alkoholista volt, gyakran emelt kezet párjára.

Fehér Imre,  a több mint 11 ezer lakosú Üllő alpolgármestere elmondta, a történtek miatt a városban általános a döbbenet.

A gyilkossági ügyekre szakosodott rendőr, a “döglött ügyek” osztályának egykori vezetője abtragédia kapcsán elmondta, általában olyan ember követ el hasonlóan súlyos bűncselekményt, aki nem tud a problémáival megküzdeni, s akiben az erőszakra való hajlam is megvan. Kovács Lajos szerint előfordul, hogy egy ilyen ember a szörnyű tette előtt akár 10-20 évig is magában tartja gondjait, indulatait, amelyek az idő múlásával csak halmozódnak. Ezt a külső szemlélő, a környezet esetleg észre sem veszi, aztán egyszer csak “robban a bomba”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik